Filme de Mungiu şi Nemescu, la Festivalul de Film The Times BFI

Lungmetrajele "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile" de Cristian Mungiu şi "California Dreamin' (nesfârşit)" de Cristian Nemescu, şi scurtmetrajul "Acasă" de Paul Negoescu vor fi proiectate la Londra, în cadrul celei de a 51-a ediţii a Festivalului de Film The Times BFI.

1 afișare
Imaginea articolului Filme de Mungiu şi Nemescu, la Festivalul de Film The Times BFI

Filme de Mungiu şi Nemescu, la Festivalul de Film The Times BFI

Programul festivalului include 184 de lungmetraje şi 133 de scurtmetraje, o serie de discuţii publice după proiecţii, masterclasses şi evenimente live, informează Centrul Cultural Românesc din Londra şi Fundaţia Raţiu.

Pentru prima dată în istoria festivalului, programul ediţiei din acest an include proiecţia a trei filme româneşti, precum şi un seminar public consacrat cinematografiei româneşti.

Astfel, "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu, va fi prezentat publicului londonez pe 19 octombrie, la Odeon Leicester Square, fiind un eveniment special "Sight & Sound". Proiecţia filmului va fi urmată de o recepţie, organizată cu sprijinul Centrului Cultural Românesc din Londra şi al Ambasadei României în Marea Britanie.

"California Dreamin’ (nesfârşit)", regia Cristian Nemescu, va fi proiectat pe 18 şi 21 octombrie, la Odeon Leicester Square, ca parte a programului "Cinema Europa – o călătorie cinematică de-a lungul continentului". Filmul se află şi pe lista pentru cel de-al zecelea Premiu al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI), care se va decerna în cadrul Festivalului de Film Times BFI.

Scurtmetrajul "Acasă", regia Paul Negoescu, va fi proiectat pe 26 şi pe 29 octombrie, la National Film Theatre şi BFI Southbank. Proiecţiile fac parte din programul "Global Journeys in the 21st Century".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici