Filme de Tudor Giurgiu şi Cătălin Muşat, în competiţie la DaKINO

"Nunţi, muzici şi casete video", de Tudor Giurgiu, şi "Ciobanul zburător", de Cătălin Muşat, se numără printre filmele româneşti care sunt în competiţie la Festivalul Internaţional de Film DaKINO, ce are loc în perioada 25 - 29 noiembrie, la Bucureşti, informează organizatorii.

28 afișări
Imaginea articolului Filme de Tudor Giurgiu şi Cătălin Muşat, în competiţie la DaKINO

Regizorul Tudor Giurgiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nunţi, muzici şi casete video" este un documentar de 52 de minute despre industria de nunţi din România.

Pelicula va avea premiera oficială la HBO România, pe 27 noiembrie, şi va rula în avanpremieră în cadrul competiţiei DaKINO, pe 26 noiembrie.

"Ciobanul zburător", de Cătălin Muşat, a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop, anul trecut, şi a primit, în vară, o menţiune la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Pe lângă filmele lui Giurgiu şi Muşat, lista de documentare româneşti aflate în competiţie la DaKINO este completată de "TEG", de Andrei Dobrescu, şi "Blocul mociorniţa", de Tudor Chirilă.

Acestea vor concura cu filme din Germania, Statele Unite, Coreea şi Iran.

În competiţia de scurtmetraje sunt prezente filme româneşti precum "My Friend Christi", de Celina Petrescu, "Joi", de Hadrian Marcu, şi "Palmele", de George Chiper. Acestea vor concura cu filme din Marea Britanie, Elveţia şi Franţa.

Cea de-a 18 ediţie a Festivalului DaKINO se desfăşoară în complexul The Light - Liberty Center.

Pe perioada festivalului, o linie specială a RATB va face legătura între Liberty Center şi Piaţa Unirii până la terminarea ultimelor proiecţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici