Filme din Elveţia, Grecia şi Serbia, în secţiunea Europa a Bucharest Film Festival

Filme de Andrea Staka, Angeliki Antoniu şi Srdan Golubovic, care au fost premiate la festivaluri de film europene, vor rula în secţiunea Europa a Bucharest Film Festival (BFF), care se va desfăşura între 28 iunie şi 6 iulie, în Capitală.

136 afișări
Imaginea articolului Filme din Elveţia, Grecia şi Serbia, în secţiunea Europa a Bucharest Film Festival

Filme din Elveţia, Grecia şi Serbia, în secţiunea Europa a Bucharest Film Festival

Cea de-a doua ediţie a BFF îşi propune să prezinte, în secţiunea Europa, producţii selecţionate sau premiate de Academia Europeană de Film, în 2007, şi care nu au intrat în cinematografele din România.

Astfel, anul acesta, secţiunea reuneşte trei filme, "Das Fraulein/ Vieţi obişnuite" de Andrea Staka, (2006, Elveţia/ Germania), "Eduart" de Angeliki Antoniu (2007, Grecia/ Germania) şi "Klopka/ Capcana" de Srdan Golubovic (2006, Serbia/ Germania/ Ungaria).

Filmele au fost selectate de criticul Manuela Cernat şi fac parte din programul din afara competiţiei BFF.

Bucharest Film Festival va rămâne fidel cinefililor şi printr-o secţiune competitivă pentru filme internaţionale de lungmetraj, realizate după data de 1 ianuarie 2007. Selecţia a fost deschisă producţiilor care nu au fost distribuite comercial în România, ori în alte festivaluri, cu excepţia celor de categoria A.

În plus, BFF doreşte să atragă atenţia asupra realizărilor regizorilor din ţările bazinului Mării Negre, într-un program intitulat CineMareaNeagră, adresat lungmetrajelor realizate în România, Bulgaria, Turcia, Armenia, Gruzia, Ucraina, Rusia şi Republica Moldova.

Pe lângă secţiunea dedicată filmelor europene premiate, festivalul mai prezintă un program dedicat filmelor indiene.

În cadrul BFF vor fi acordate: Marele premiu - trofeul festivalului şi 5.000 de euro, cel mai bun regizor (trofeu şi 3.000 de euro), cea mai bună imagine (trofeu şi 2.000 de euro), Premiul Juriului pentru debut - primul sau al doilea film - (trofeu şi 1.500 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru cel mai bun film (trofeu şi 5.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru regie (trofeu şi 3.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru cea mai bună imagine (trofeu şi 1.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru debut - primul sau al doilea film - (trofeu şi 1.000 de euro), Cel mai bun scurtmetraj (trofeu şi 2.000 de euro) şi Cel mai bun documentar (trofeu şi 3.000 de euro).

Festivalul este organizat de Cornelia Paloş, care deţine casa de producţie Artis Film România.

Ediţia din acest an a BFF va fi promovată pe posturile de radio şi televiziune, în regim de campanie socială, potrivit unei decizii luate, vineri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici