Filmele "Huacho" şi "Turistas", prezentate în cadrul TIFF 2010, în secţiunea Focus Chile

Filmele "Huacho", "Almendras", "Turistas/ Turiştii" şi "Navidad/ În ziua de Crăciun" vor fi prezentate în secţiunea Focus Chile a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca.

9 afișări
Imaginea articolului Filmele "Huacho" şi "Turistas", prezentate în cadrul TIFF 2010, în secţiunea Focus Chile

Filmele "Huacho" şi "Turistas", prezentate în cadrul TIFF 2010, în secţiunea Focus Chile (Imagine: www.tiff.ro)

Potrivit organizatorilor TIFF, filmele "Huacho", în regia lui Alejandro Fernandez Almendras, "Turistas/ Turiştii", în regia Aliciei Scherson, "Navidad/ În ziua de Crăciun", în regia lui Sebastian Lelio, vor fi prezentate în secţiunea Focus Chile.

Potrivit sursei citate, în 2010, Republica Chile sărbătoreşte 200 de ani de la începutul procesului de independenţă, şi anume formarea primei Adunări Naţionale a Guvernului, care a avut loc pe 18 septembrie 1810.

Cu ocazia bicentenarului se organizează diferite activităţi culturale şi proiecte emblematice, pregătite încă de acum câţiva ani.

"Focus Chile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania doreşte să prezinte filmul ca pe o oglindă a societăţii, cu aspiraţiile, visurile, bucuriile şi greutăţile sale", potrivit organizatorilor TIFF.

Invitatul special al secţiunii Focus Chile este Sebastian Lelio, câştigătorul Trofeului Transilvania în 2007, cu filmul său "La Sagrada Familia" şi membru în juriul TIFF 2008.

"Bicentenarul Chile este o dată deosebit de importantă, un motiv de sărbătoare pentru chilieni şi pentru toţi cei care au ajutat la construcţia ţării. Este un moment care, pe lângă sărbătorirea de rigoare, invită la reflecţie şi la dezbateri referitoare la viitoare proiecte pentru ţară", informează organizatorii festivalului.

Alte filme proiectate în cadrul Focus Chile sunt: "Ilusiones opticas/ Iluzii optice", de Cristian Jimenez, "Calle Santa Fe", de Carmen Castillo, şi "Tony Manero", de Pablo Larrain.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Ambasadei Chile în România şi al Direcţiei Culturale din Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Chile.

TIFF 2010 se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 28 mai şi 6 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici