Filmele premiate la Anonimul, prezentate la Cinema Studio

Filmele premiate la ediţia a patra a Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat în luna august la Sfântu Gheorghe, vor fi proiectate la Cinema Studio, din Bucureşti, între 5 şi 7 octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului Filmele premiate la Anonimul, prezentate la Cinema Studio

Filmele premiate la Anonimul, prezentate la Cinema Studio

În cadrul retrospectivei vor rula filmele premiate la secţiunile lungmetraj, scurtmetraj de ficţiune şi scurtmetraj de animaţie, precum şi filmele documentare prezentate în secţiunea paralelă a Festivalului, dedicată problemelor globale cu care se confruntă astăzi omenirea.

Vineri, la ora 12:00, vor putea fi vizionate documentarele "O lume fără apă", regia Brian Woods, "Criza încălzirii globale", narat de Keanu Reeves şi Alanis Morisette şi "Invizibilii", produs de actorul spaniol Javier Bardem. Aceste producţii vor fi urmate de proiecţia scurtmetrajelor premiate la Anonimul şi a filmului de lungmetraj "Patru minute", în regia Chris Kraus, Germania, film care a primit Premiul special al Juriului, acordat actriţei Hannah Herzsprung.

Sâmbătă, în sesiunea de seară, vor fi proiectate "Fratele meu e singur la părinţi", în regia lui Daniele Luchetti, Italia, distins cu premiul special al Juriului acordat actorului Elio Germano şi "Exilul" de Andrei Zvyagintsev, Rusia, care a primit atât premiul pentru imagine cât şi premiul pentru regie.

La seara de gală, de duminică, proiecţiile se încheie cu prezentarea filmului premiat cu Trofeul Anonimul şi cu premiul publicului, "California Dreamin' (nesfârşit)", în regia lui Cristian Nemescu.

La Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, "California Dreamin' (nesfârşit)" a fost premiat "pentru reuşita excepţională, inclusiv interpretativă, cu o menţionare specială a actorilor Ion Sapdaru şi Răzvan Vasilescu".

Biletele la retrospectiva de la Cinema Studio costă 6 lei, elevii şi studenţii având acces gratuit în limita locurilor disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici