Filmele selecţionate la Cannes - secţiunea Un Certain Regard

Selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (13 - 24 mai) a fost anunţată într-o conferinţă de presă joi, la Paris, de Gilles Jacob, preşedintele evenimentului, şi Thierry Frémaux, delegat general al manifestării.

43 afișări
Imaginea articolului Filmele selecţionate la Cannes - secţiunea Un Certain Regard

Gilles Jacob, preşedintele Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Amintiri din Epoca de Aur", un film colectiv scris şi produs de Cristian Mungiu, în regia acestuia, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu, şi lungmetrajul "Poliţist. Adjectiv", de Corneliu Porumboiu, au fost selecţionate în secţiunea Un Certain Regard.

În afara celor două producţii româneşti, la ediţia din 2009 au fost selecţionate în secţiunea Un Certain Regard următoarele filme:

"Mother" de Bong Joon-ho,

"Irène" d'Alain Cavalier,

"Precious" de Lee Daniels,

"Demain dès l'aube" de Denis Dercourt,

"A la dérive" de Heitor Dahlia,

"Le père de mes enfants" de Mia Hansen-Love,

"Mourir comme un homme" de Joao Pedro Rodrigues,

"Kasi az gorbehaye irani khabar nadareh" de Bahman Ghobadi,

"Les voyages du vent" de Ciro Guerra,

"Skazka pro temnotu" de Nicolay Khomiriki,

"Dogtooth" de Lanthaimos,

"Le Tsar" de Pavel Louguine,

"Independencia" de Raya Martin,

"Nang mai" de Pen-ek Ratanaruang,

"Eyes Wide Open" de Paula Weiman-Kelman,

"Samson et Dalila" de Warwick Thornton,

"L'armée silencieuse" de Jean Van de Zelde,

"Air doll" de Hirokazu Koreeda.

Filmele care vor rula în afara competiţiei:

"The Imaginarium Of Dr Parnassus" de Terry Gilliam,

"Ne te retourne pas" de Marina De Van,

"Agora" de Alejandro Amenabar,

"Jusqu'en enfer" de Sam Raimi,

"Coco Chanel & Igor Stravinsky" de Jan Kounen.

Un Certain Regard, secţiune fondată în 1978, de către Gilles Jacob, face parte din selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes şi are loc în paralel cu competiţia pentru premiul Palme d'Or.

Anual, secţiunea prezintă o serie de filme marcate de numeroase viziuni şi stiluri, lucrări originale şi diferite care caută recunoaştere internaţională. În 1998, a fost introdus premiul Un Certain Regard, pentru a recompensa tinerele talente şi a încuraja operele inovatoare şi curajoase.

Filmul câştigător primeşte un premiu în valoare de 30.000 de euro din partea Groupama Gan Foundation, acesta constituind un ajutor pentru distribuirea peliculei în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici