Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, deschide Festivalul de la Veneţia 2010

Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, va deschide cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, fiind inclus în competiţia oficială, informează site-ul evenimentului.

90 afișări
Imaginea articolului Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, deschide Festivalul de la Veneţia 2010

Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, deschide Festivalul de la Veneţia 2010 (Imagine: www.labiennale.org)

"Black Swan" este un thriller psihologic situat în lumea baletului din New York, cu Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare care se trezeşte prinsă într-o competiţie cu o rivală din compania de balet pentru care lucrează (Mila Kunis).

În film mai joacă Vincent Cassel, Barbara Hershey şi Winona Ryder.

Filmul "Black Swan" va avea premiera mondială pe 1 septembrie, la Sala Grande a Palazzo del Cinema, imediat după ceremonia de deschidere a festivalului.

Scenariul filmului este scris de Mark Heyman, Andres Heinz, John McLaughlin, lungmetrajul fiind produs de Protozoa Pictures şi Phoenix Pictures şi prezentat de Fox Searchlight Pictures în asociere cu Cross Creek Pictures.

Darren Aronofsky este una dintre figurile majore ale cinematografiei contemporane. Darren Aronofsky a câştigat premiul Leul de Aur la Veneţia în 2008, pentru filmul său "Luptătorul/ The Wrestler". Pentru acelaşi film a primit premiul Independent Spirit, a fost laureat la Sundance, în timp ce Mickey Rourke, actorul care a jucat rolul principal, a fost recompensat cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi a primit o nominalizare la Oscar.

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Cannes, devenit unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi cu "Fântâna", cu Rachel Weisz şi Hugh Jackman.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie. Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat preşedintele juriului competiţiei oficiale, în timp ce regizorul Fatih Akin va fi preşedintele secţiunii Lion of the Future.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici