Filmul "Hands of Stone" va fi proiectat la Cannes pentru a-l omagia pe actorul Robert De Niro - VIDEO

Luni, 16 mai, Festivalul de la Cannes îl va avea ca invitat special pe actorul Robert De Niro la Grand Théâtre Lumière al Palais des Festivals de la Cannes pentru o proiecţie specială şi unică în cadrul Selecţiei Oficiale a filmului "Hands of Stone" al regizorului venezuelean Jonathan Jakubowicz.

292 afișări
Imaginea articolului Filmul "Hands of Stone" va fi proiectat la Cannes pentru a-l omagia pe actorul Robert De Niro - VIDEO

Filmul "Hands of Stone" va fi proiectat la Cannes pentru a-l omagia pe actorul Robert De Niro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Tema filmul o reprezintă istoria boxerului din Panama Roberto Duràn (jucat de Edgar Ramírez) şi a managerului şi antrenorului acestuia Ray Arcel (Robert De Niro) care îl propulsează pe cele mai înalte culmi ale succesului mondial în ringul de box în anii '70-'80, inclusiv luptele sale legendare împotriva lui Sugar Ray Leonard, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.

"Sunt încântat că voi reveni la Cannes special cu acest film «Hands of Stone» de care sunt atât de mândru", a declarat Robert De Niro. "Acest film este înălţător, triumfător şi agreabil pentru public, aşa că aştept cu nerăbdare să-mi văd prietenii din lumea cinematografiei alăturându-ni-se la acest eveniment distractiv."

"Hands of Stone" este produs şi distribuit de Weinstein Company. Producătorul Harvey Weinstein a declarat: "«Hands of Stone» reprezintă un De Niro vintage. Oricine îl cunoaşte pe Bob, ştie ce pasiune are pentru box iar acest lucru a avut un impact major asupra filmului şi l-a făcut extrem de realist şi de inteligent. În numele companiei, suntem încântaţi de faptul că Festivalul de la Cannes a ales să-l onoreze pe Bob în acest an cu o proiecţie specială a filmului. Va fi o noapte specială şi o ocazie fantastică de a onora unul dintre cele mai mari nume ale industriei noastre."

Actorul american Robert De Niro a jucat în două filme care au primit Palme d’or ("Taxi Driver/ Şoferul de taxi" de Martin Scorsese în 1976 şi "Mission" de Roland Joffé in 1986), fiind nominalizat de mai multe ori la Premiile Academiei de Film şi obţinând două Oscaruri, unul pentru "The Godfather II/ Naşul II" de Francis Ford Coppola în 1975, iar celălalt pentru "Raging Bull/ Taurul furios" de Martin Scorsese în 1981. Alte roluri memorabile ale lui De Niro se numără şi cele din "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) şi "Casino" (1995), tot în regia lui Martin Scorsese . El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York, înfiinţat în 2002. Actorul a mai fost preşedintele Juriului Festivalului de la Cannes în 2011.

"Hands of Stone" va fi lansat în SUA pe 26 august şi va fi proiectat la Grand Théâtre Lumière al Palais des Festivals, luni, 16 mai la ora 10 PM.

Robert De Niro, regizorul Jonathan Jakubowicz, Edgar Ramírez şi Ana de Armas, vor face parte din public. Weinstein Company este distribuitorul american al filmului şi agentul său internaţional de vânzări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici