Filmul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, a fost selectat la Berlinală, în competiţia Forum

Lungmetrajul independent "Ilegitim", de Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, unde pelicula a fost selectată în cadrul secţiunii Berlinale Forum, informează producătorii.

1787 afișări
Imaginea articolului Filmul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, a fost selectat la Berlinală, în competiţia Forum

Filmul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, a fost selectat la Berlinală, în competiţia Forum

"Ilegitim" spune povestea a doi fraţi - interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs - şi iubirea lor ilegitimă, a unui tată medic (jucat de Adrian Titieni) şi a mai multor denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuţie mai fac parte Bogdan Albulescu şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

"«Ilegitim» este un film în care umorul şi drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frăţească, trupească), destrămarea relaţiilor, despre alegeri pro sau contra viaţă, dar şi despre cea a iubirii fizice între fraţi, un subiect tabu, despre care se discută foarte puţin, însă există cercetări de specialitate numeroase", declară Adrian Sitaru.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore şi Adrian Sitaru, imaginea este semnată de Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu.

Filmul este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa). Distribuţia la nivel internaţional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franţa.

"Ilegitim" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011) şi "Domestic" (2012), producţii care au câştigat distincţii importante la festivaluri prestigioase.

Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu'" (2012), "Artă" (2014) şi "Excursie" (2014).

Secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin prezintă anual o selecţie de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic ori pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producţiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la graniţa dintre artă şi cinema.

Ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc în perioada 11 - 21 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici