Filmul "Les Biens-aimés", de Christophe Honoré, va închide Festivalul de la Cannes 2011

Lungmetrajul "Les Biens-aimés", de Christophe Honoré, va fi proiectat în afara competiţiei şi va închide cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, pe 22 mai, după ceremonia de decernare a premiilor, au anunţat, joi, organizatorii.

99 afișări
Imaginea articolului Filmul "Les Biens-aimés", de Christophe Honoré, va închide Festivalul de la Cannes 2011

Filmul "Les Biens-aimés", de Christophe Honoré, va închide Festivalul de la Cannes 2011 (Imagine: Mediafax Foto)

Christophe Honoré, în vârstă de 40 de ani, selecţionat la Cannes în 2007 cu "Les Chansons d'amour", revine la Cannes cu actorii săi preferaţi - Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Chiara Mastroianni, regizorul ceh Milos Forman, Louis Garrel, cântăreţul Michel Delpech şi Paul Schneider.

Aceştia interpretează "personaje care ne introduc în atmosfera din Praga anilor '60, Londra anilor '80, data de 11 septembrie 2001 şi Parisul de astăzi", potrivit comunicatului oficial al organizatorilor festivalului, care au descris acest film ca "o operă singulară, melancolică şi romanescă".

Cu puţin timp înainte de proiecţia filmului, preşedintele juriului - actorul american Robert De Niro - va decerna trofeul Palme d'Or.

Tot în afara competiţiei vor fi proiectate filmele "Midnight in Paris", de Woody Allen, "The Beaver" de Jodie Foster, "The Artist" de Michel Azanavicius, "La conquête" de Xavier Durringer şi "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" de Rob Marshall.

Filmul "Midnight in Paris", cel mai recent lungmetraj semnat de Woody Allen, în care apare şi Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, va fi proiectat în deschiderea festivalului, pe 11 mai.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 11 - 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici