Florin Piersic solicită cetăţenia Republicii Moldova: Sunt îndrăgostit incurabil de oamenii şi locurile de peste Prut

Actorul Florin Piersic intenţionează să solicite cetăţenia Republicii Moldova, deoarece este "îndrăgostit incurabil" de oamenii şi locurile de peste Prut, relatează Radio Chişinău.

439 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic solicită cetăţenia Republicii Moldova: Sunt îndrăgostit incurabil de oamenii şi locurile de peste Prut

Florin Piersic (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Eu m-am îndrăgostit de Moldova şi am cerut cetăţenia Republicii Moldova. Duminică am o discuţie cu actualul preşedinte şi cu primul ministru Filat, pentru că vreau să îmi aprobe (cererea pentru cetăţenie, n.r.)", a declarat Florin Piersic pentru Radio Chişinău, postul din Republica Moldova al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Florin Piersic a povestit că este legat de Republica Moldova şi prin intermediul familiei. Tatăl său a fost medicul veterinar al judeţului Soroca. Astfel, copilăria actorului a fost plină de povestiri frumoase ale tatălui despre aceste locuri.

Florin Piersic poate fi văzut la Chişinău în spectacolul "Străini în noapte", unde joacă alături de Medeea Marinescu, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu.

El a jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici