Florin Şerban mizează din nou pe actori neprofesionişti pentru filmul "Îmi curgi prin vine"

Regizorul Florin Şerban a decis să mizeze şi pentru cel mai nou lungmetraj al său, "Îmi curgi prin vine", pe actori neprofesionişti, după ce a câştigat, în 2010, la Festivalul de la Berlin, premiul Alfred Bauer pentru inovaţie, pentru lucrul cu actori amatori, în "Eu când vreau să fluier, fluier".

586 afișări
Imaginea articolului Florin Şerban mizează din nou pe actori neprofesionişti pentru filmul "Îmi curgi prin vine"

Florin Şerban (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"La un actor de film nu contează statura atletică sau fotogenia, contează doar să aibă un chip care spune o poveste şi să aibă curaj. Mult curaj", declară Florin Şerban.

Cu ocazia primei experienţe cu actorii neprofesionişti, în filmul de debut "Eu când vreau să fluier, fluier", regizorul a transformat oameni obişnuiţi în actori recunoscuţi la nivel internaţional.

Lungmetrajul său a câştigat la Festivalul Internaţional de la Berlin 2010 Ursul de Argint - marele premiu al juriului şi premiul Alfred Bauer pentru inovaţie în domeniul cinematografiei, pentru lucrul cu actorii neprofesionişti.

Noul proiect, "Îmi curgi prin vine", este un prilej pentru orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani să urmeze o carieră în actorie, chiar dacă nu are studii în domeniu.

"Îmi curgi prin vine" este o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată. Filmul de dragoste a fost o temă neglijată în cinematografia românească a ultimilor ani, iar Florin Şerban speră ca acest lucru să se schimbe odată cu noul său lungmetraj.

Proiectul implică o selecţie la nivel naţional de actori neprofesionişti în primul rând, dar nu sunt excluşi nici cei cu studii de actorie.

"Îmi curgi prin vine", câştigător al concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în 2011 şi singurul proiect din Europa de est selecţionat la ediţia din 2012 a Cinemart, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam, este aşadar o şansă pentru toţi cei care iubesc actoria şi, indiferent de vârstă, nu au încetat să viseze.

Filmul "Îmi curgi prin vine" este o coproducţie internaţională, partea românească fiind asigurată de casa de producţie Fantascope Films, înfiinţată de Florin Şerban în 2011.

Proiectele în dezvoltare ale casei de producţie sunt scurtmetrajul "Omul care nu a spus nimic" şi lungmetrajul "Îmi curgi prin vine". În acelaşi an, regizorul a fondat Şcoala de Actorie, un loc în care se explorează noi tehnici de lucru cu actorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici