FOTO Autorităţile din Galaţi cumpără opere de artă. Acestea vor intra în patrimoniul unui muzeu

  • Consiliul Judeţean Galaţi cumpără opere de artă ale artiştilor gălăţeni.
  • Astfel, sunt sprijiniţi artiştii locali şi se îmbogăţeşte colecţia Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, instituţia care va primi noile opere de artă.
1146 afișări
Imaginea articolului FOTO Autorităţile din Galaţi cumpără opere de artă. Acestea vor intra în patrimoniul unui muzeu

Sursă foto: Facebook/ Costel Fotea

Ideea a apărut anul trecut. Atunci, Muzeul de Artă Vizuală, cu bani de la Consiliul Judeţean Galaţi, a achiziţionat mai multe lucrări ale unor pictori, sculptori şi graficieni gălăţeni.

Anul acesta, instituţia îşi propune să cumpere peste o sută de lucrări. Un juriu format din specialişti de la Bucureşti va decide ce opere vor intra în patrimoniul muzeului gălăţean.

„Cu excepţia Ministerului Culturii, suntem una dintre puţinele instituţii publice din România care sprijină artiştii plastici locali, mai ales pe cei aflaţi la început de carieră. 50 de artişti plastici gălăţeni şi-au prezentat cele mai bune lucrări realizate în ultimii cinci ani, iar un juriu format din specialişti de la Bucureşti va selecta operele de artă care vor intra în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi. Anul acesta valoarea fondului este de 100.000 de lei, iar pentru achiziţie au fost propuse peste 130 de lucrări de artă”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Operele de artă vor fi expuse în viitorul sediu al Muzeului de Arte Vizuale din Galaţi. Este primul muzeu al artelor care se construieşte în România, în ultimii 30 de ani.

Clădirea comandată de Consilliul Judeţean se construieşte în mijlocul unui parc din oraşul Galaţi. Imobilul va avea patru etaje şi o arhitectură modernă.

Pereţii faţadei vor fi de tip ventilat, placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 21 de metri, iar clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se va circula şi sub care vor fi găzduite expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici