FOTO Noaptea Muzeelor 2017: Peste 13.000 de vizitatori au admirat expoziţiile Muzeului Municipiului Bucureşti/ 18.000 de vizitatori au fost la Cimitirul Bellu şi peste 14.000 la Geologie

Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă spre duminică, a adunat aproximativ peste 13.000 de vizitatori care au participat la evenimentele speciale şi au admirat expoziţiile din cele nouă muzee si case memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti.

359 afişări
Imaginea articolului FOTO Noaptea Muzeelor 2017: Peste 13.000 de vizitatori au admirat expoziţiile Muzeului Municipiului Bucureşti/ 18.000 de vizitatori au fost la Cimitirul Bellu şi peste 14.000 la Geologie

NOAPTEA MUZEELOR 2017: Peste 13.000 de vizitatori au admirat expoziţiile Muzeului Municipiului Bucureşti

Reprezentanţii Muzeului Municipiului Bucureşti au anunţat că obiectivele culturale care ţin de acesta au fost vizitate de aproxmativ 13.000 de persoane. Vizitatorii au avut ocazia de a vizita Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, proaspăt renovat, care a revenit la Noaptea Muzeelor după o perioadă de absenţă. Casa Filipescu-Cesianu a participat anul acesta cu Muzeul Vârstelor, primul muzeu de antropologie urbană din România, inaugurat în decembrie 2016.

"Anul acesta, Muzeului Municipiului Bucureşti a organizat, în premieră, evenimente speciale la toate cele 9 instituţii culturale aflate în componenţa sa. Pe lânga expoziţii, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie şi muzică, statui vivante şi re-enactment istoric. Expoziţii inedite, precum „Maşinile lui Leonardo da Vinci”, „Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic”, „Scurta istorie a revanşei. Duel sau crimă?” (Palatul Sutu ), „Fraţii Minovici – Pionierat medical şi univers spiritual” (Muzeul Nicolae Minovici), „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu” sau „Istoria circulaţiei monetare în Bucureşti şi în împrejurimi” (Muzeul George Severeanu) au adus o nouă perspectivă culturală şi au dezvăluit din secretele altor timpuri", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, după programul Nopţii Muzeelor, pe 21 mai 2017, la Casa Filipescu-Cesianu se vizitează doar expoziţia „În apropierea sfinţilor – Frescele Mânăstirii Vacăreşti după 40 de ani” - corpul Lapidarium, între orele 10.00-18.00, iar accesul se face pe bază de bilet (5 lei bilet intreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari, grupuri organizate). Iar la Palatul Şuţu se pot vizita doar expoziţiile temporare aflate la parterul instituţiei, între orele 10.00-18.00: „Maşinile lui Leonardo da Vinci” (20 lei bilet intreg, 10 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari, grupuri organizate), „Vindecări miraculoase – Theodor Pallady” şi „Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner”(5 lei bilet intreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari, grupuri organizate).

Şi anul acesta, Noaptea Muzeelor a scos mii de oameni din casă pentru a vizita gratuit cele mai impotante obiective culturale. De exemplu, la muzeul Antipa s-a aşteptat mai bine de o oră şi jumătate, coada având sute de oameni care aşteptau să vadă exponatele.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Peste 3.000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi deschid porţile în aceeaşi noapte.

 În Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă spre duminică, Cimitirul Bellu a fost unul dintre cele mai căutate obiective culturale cu aproximativ 18.000 de vizitatori, atracţiile principale fiind recitalurile de jazz şi muzică clasică. Muzeul de Geologie a avut peste 14.000 de vizitatori

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, Cimitirul Bellu a fost admirat de 18.000 de persoane, care au venit pentru recitalurile de jazz, muzică clasică şi de muzică instrumentală, dar şi pentru tururi ghidale ale cimitirului şi expoziţia "Simboluri – Istorii ale vieţii culturale". Tot cu ocazia acestui eveniment, în Cimitirul Bellu s-a putut viziona o piesă de teatru, dar şi filmul documentar "Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române". Programul a început la ora 19.00 şi s-a încheiat la miezul nopţii.

Organizatorii evenimentului au anunţat că un număr mare de vizitatori a avut şi Muzeul Naţional de Geologie, cu 14.110 de persoane, care au venit să admire expoziţia temporară "Grădina Dinozaurilor" cu o serie de replici în mărime naturală ale unor dinozauri, care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. O altă atracţie a muzeului a fost "Lumea Cuarţului", care cuprinde 13 piese principale reprezentând cele mai cunoscute varietăţi ale cuarţului. Piesa centrală este un craniu de cuarţ de peste 30 de kilograme, unicul de acest gen din Europa. Muzeul şi-a deschis porţile de la ora 19.00 până la ora 24.00.

La Muzeul Ţăranului Român au ajuns 3.100 de vizitatori, iar la Muzeul Colecţiilor, satelit al Muzeului Naţional de Artă al României, au fost de 2.600 persoane. Cele nouă muzee şi case memoriale din structura Muzeului Municipiului Buxureşti au fost vizitate de aproximativ 13.000 de curioşi.

Mii de vizitatori au fost şi la instituţiile culturale din toată ţara. Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca a avut 3.925 vizitatori, Muzeul Farmaciei, satelit al Muzeului Naţonal de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, peste 3.400 de vizitatori, Muzeul de Istorie din Tecuci (jud. Galaţi) şi-a adus aminte de prima femeie aviator din România, fiica oraşului, Elena Caragiani, şi a strâns peste 400 de persoane, dublu faţă de anul trecut. Mulţi vizitatori au fost şi la Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte - din Turnul Chindiei, peste 7.500.

Potrivit paginii de facebook a evenimentului, anul acesta au fost viztate 55 de obiective culturale în Bucureşti şi peste 220, la nivel naţional.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Peste 3.000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi deschid porţile în aceeaşi noapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici