Fotografie inedită, făcută publică la 50 de ani de la destrămarea The Beatles. "Istoria străluceşte în fiecare detaliu” | FOTO

  • O fotografie inedită cu Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison, din perioada pre-Beatles, a fost făcută publică.
  • Cei trei, alături de alţi muzicieni, au activat sub denumirea The Quarrymen înainte de a evolua în The Beatles.
  • Vineri s-au împlinit 50 de ani de când McCartney a anunţat că părăseşte The Beatles.
962 afișări
Imaginea articolului Fotografie inedită, făcută publică la 50 de ani de la destrămarea The Beatles. "Istoria străluceşte în fiecare detaliu” | FOTO

O fotografie inedită cu McCartney, Lennon şi Harrison, făcută publică la 50 de ani de la destrămarea The Beatles

O fotografie inedită cu muzicienii Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison, pe când activau sub denumirea de The Quarrymen, a fost făcută publică de o firmă specializată în suvenire muzicale, Tracks Ltd. Fotografiile cu The Quarrymen sunt foarte rare, motiv pentru care sunt foarte valoroase.

 

Fotografia a fost realizată într-o locuinţă din Liverpool, în 1959, cu un an înainte de lansarea trupei The Beatles.

Pe 10 aprilie se împlinesc 50 de ani de când McCartney a anunţat că se retrage din celebra formaţie.

"Istoria străluceşte în fiecare detaliu slab luminat", spune specialistul în istoria trupei The Beatles Mark Lewisohn, potrivit BBC.

"În decurs de un an de la acel moment, The Quarrymen deveneau The Beatles, muzicieni profesionişti care cântau lungi ore în Hamburg", a mai spus acesta. În patru ani, trupa devenea celebră în întreaga lume.

Lennon a format The Quarrymen în 1957, împreună cu Rod Davis, Pete Shotton, Colin Hanton, Eric Griffiths şi Len Garry. Ulterior, li s-au alăturat McCartney şi Harrison.

McCartney, Lennon şi Harrison au format apoi The Beatles, împreună cu Pete Best, care, în august 1962, a fost înlocuit cu Ringo Starr.

Pe 10 aprilie 1970, Paul McCartney a trimis presei un comunicat în care îşi anunţa noul album solo, iar, întrebat dacă despărţirea este temporară sau permanentă, acesta a răspuns că nu ştie.

În 1974, cariera unuia dintre cele mai celebre grupuri muzicale din istorie era încheiată legal şi formal.

După destrămarea trupei, toţi membrii s-au bucurat de succes ca artişti solo.

John Lennon a fost ucis în decembrie 1980, iar Harrison a murit din cauza unui cancer pulmonar în noiembrie 2001.

McCartney şi Starr sunt activi şi în prezent pe scena muzicală.

The Beatles deţine recordul pentru trupa muzicală cu cele mai mari vânzări de albume la nivel mondial, aproape 800 de milioane de unităţi. De asemenea, este trupa cu cele mai multe albume pe primul loc în topurile britanice şi cele mai multe hituri pe prima poziţie în clasamentul Billboard Hot 100. Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1988, iar, între anii 1994 şi 2015, toţi membrii ei au primit individual această recompensă. Trupa a primit numeroase premii, printre care şapte Grammy şi un Oscar, în 1970, pentru coloana sonoră a filmului "Let It Be". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici