Fotograful britanic Brian Duffy a murit

Britanicul Brian Duffy, un fotograf emblematic al anilor 1960, a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit unui comunicat postat, sâmbătă, pe site-ul artistului.

39 afișări

Brian Duffy a decedat în urma unei maladii pulmonare, afirmă aceeaşi sursă.

Alături de colegii săi de breaslă David Bailey şi Terence Donovan, Brian Duffy a făcut parte din "The Black Trinity", grupul celor trei fotografi britanici celebri pentru portretele lor cu actori, manechine şi muzicieni din Londra anilor 1960.

Brian Duffy a făcut studii de design la St. Martins School din Londra, înainte de a începe o carieră în fotografie în 1957, lucrând pentru ediţia britanică a revistei Vogue. El a colaborat şi cu revista franceză Elle.

Printre fotografiile sale cele mai cunoscute se numără portretul scriitorului american William Burroughs şi cel al cântăreţului britanic David Bowie.

"Certurile dintre noi îmi vor lipsi", a declarat David Bailey, ultimul supravieţuitor al celebrului trio de fotografi, pentru Sunday Telegraph. "Arţăgos este un termen care i se potrivea ca o mănuşă, aşa era caracterul lui (...) însă, chiar dacă era morocănos, îmi amintesc că râdeam tot timpul cu el", a adăugat David Bailey.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici