FRJ MediaSind cere CA al SRTv să anuleze "deciziile ilegale" luate împotriva salariaţilor TVR

FRJ MediaSind cere membrilor Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române să anuleze "deciziile ilegale" luate recent împotriva salariaţilor TVR, privind reducerea timpului de muncă şi, implicit, a salariilor acestora.

144 afișări
Imaginea articolului FRJ MediaSind cere CA al SRTv să anuleze "deciziile ilegale" luate împotriva salariaţilor TVR

FRJ MediaSind cere CA al SRTv să anuleze "deciziile ilegale" luate împotriva salariaţilor TVR (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind solicită membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) să anuleze în şedinţa CA de miercuri "toate deciziile ilegale luate împotriva salariaţilor instituţiei în precedenta şedinţă din data de 28 iulie 2015, referitoare la micşorarea timpului de muncă şi a salariilor angajaţilor cu 20%".

"FRJ MediaSind consideră că această măsură se impune de urgenţă deoarece decizia conducerii SRTv din data de 28 iulie a.c. este o hotărâre abuzivă şi discreţionară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotarâre discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaţilor instituţiei şi, nu în ultimul rând, o hotărâre imorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligaţi să plătească angajaţii şi nu cei care au condus instituţia în ultimii ani de zile", se spune într-un comunicat remis MEDIAFAX de FRJ MediaSind.

Totodată, Comitetul Executiv face un apel către membrii CA al TVR "să nu voteze ţinând cont de interesele grupurilor politice care i-a propus în funcţie, ci doar de interesele instituţiei publice de presă, plătită din banii cetăţenilor". "Nu angajaţii TVR sunt vinovaţi de mangementul defectuos şi fraudulos de care a avut parte instituţia în ultimii ani de zile, ci întreaga clasă politică care a trimis în fruntea instituţiei de presă tot felul de politruci neprofesionişti care au jefuit Televiziunea Naţională, folosind-o ca instrument de propagandă", mai spune FRJ MediaSind.

În plus, FRJ MediaSind solicită Parlamentului să respingă rapoartele de activitate ale Televiziunii Române şi ale Radioului Public şi să schimbe conducerile acestor instituţii.

"Deoarece şi la Radioul Public se petrec foarte multe ilegalităţi, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să se implice în dezamorsarea conflictelor din instituţiile publice de radio şi televiziune şi să respingă, în regim de urgenţă, cele două rapoarte de activitate ale SRR şi SRTv, numind la conducerea acestora profesionişti neangrenaţi politic, în baza unor criterii discutate cu societatea civilă", mai spune FRJ MediaSind.

De asemenea, Comitetul Executiv solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie "să demareze, în regim de urgenţă, anchetarea acuzaţiilor de corupţie şi de management fraudulos aduse conducerilor SRTv şi SRR în ultimele rapoarte de control ale Curţii de Conturi".

În calitate de membră a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, FRJ MediaSind spune că va întreprinde pe plan intern şi internaţional toate demersurile necesare pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat privind susţinerea instituţiilor publice de media şi pentru garantarea libertăţii de exprimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici