Fundaţia lui Bill Gates ar putea investi în bibliotecile româneşti

Fundaţia "Bill şi Melinda Gates" ar putea să includă România în programul "Global Libraries", care vizează informatizarea bibliotecilor publice, în prezent negocierile pentru semnarea unui acord în acest sens cu Ministerul Culturii şi Cultelor fiind avansate.

2 afișări
Imaginea articolului Fundaţia lui Bill Gates ar putea investi în bibliotecile româneşti

Fundaţia lui Bill Gates ar putea investi în bibliotecile româneşti

Reprezentanţii Fundaţiei "Bill şi Melinda Gates" nu doresc să se facă publice detaliile negocierii, însă ministerul este aproape de finalizarea unui acord pentru informatizarea unor biblioteci publice din România.

"Am evoluat în discuţii şi suntem pe drumul cel bun, vom ajunge să încheiem până la sfârşitul anului un acord în acest sens. Acordul nu a fost încă exprimat, însă Fundaţia a analizat caracteristicile pentru bibliotecile din România şi din alte ţări din estul Europei şi cred că România va fi ţara preferată", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al MCC, Virgil Niţulescu.

Janet Sawaya (ofiţer de proiect) şi Martha Choe (director de program), reprezentanţi ai Fundaţiei "Bill şi Melinda Gates", au fost prezenţi în România între 17 şi 20 noiembrie 2006 pentru a discuta cu directori din bibliotecile publice şi reprezentanţii MCC despre includerea României în programul de informatizare a bibliotecilor publice comunitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici