Furt în plină zi al unui tablou de Magritte

Un tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte, intitulat "Olympia" şi a cărui valoare a fost estimată la maximum 3 milioane de euro, a fost furat joi dintr-un muzeu din Bruxelles, la puţin timp după deschiderea instituţiei, au anunţat conducerea acesteia şi poliţia locală.

33 afișări
Imaginea articolului Furt în plină zi al unui tablou de Magritte

Furt în plină zi al unui tablou de Magritte (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Doi indivizi, dintre care un tip asiatic, vorbind engleza, şi al doilea, vorbind franceza, au apărut înarmaţi cu un pistol, în muzeu, la puţin timp după deschidere", joi, la ora 08.00 GMT, a precizat André Garitte, custode al Musée René Magritte.

Acest muzeu este situat într-o casă din Jette, în suburbia de nord a oraşului Bruxelles. Instituţia este diferită de marele muzeu Magritte care a fost inaugurat recent în oraş.

"Cei doi oameni, cu feţele descoperite, au forţat doi dintre angajaţii aflaţi la faţa locului să se culce pe jos, în curtea casei, iar unul dintre indivizi a escaladat peretele din sticlă de un metru şi jumătate înălţime, care separa tabloul de public, pentru a-l fura", a continuat acesta.

Nicio persoană nu a fost rănită, în muzeu găsindu-se în acel moment doar doi vizitatori.

Muzeul este adăpostit în casa în care pictorul belgian şi soţia sa, Georgette, au trăit 24 de ani şi care a servit drept "cartier general" pentru suprarealiştii belgieni.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Bruxelles a declarat că hoţii au fugit cu un automobil.

Tabloul prezintă un nud pentru care a pozat Georgette Magritte, are dimensiuni de 60x80 cm, iar valoarea lui este estimată la o sumă cuprinsă între 750.000 şi 3 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici