"Furtuna" - o comedie amară, lucrată în filigran

Spectacolul "Furtuna", de Alexandr Ostrovski, în montarea Teatrului "Puşkin" din Magnitogorsk (Rusia), o comedie amară, lucrată cu minuţiozitate, care combină simplitatea personajelor cu umorul de situaţie, a încântat publicul, duminică seară, la reprezentaţia din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

722 afișări
Imaginea articolului "Furtuna" - o comedie amară, lucrată în filigran

"Furtuna" - o comedie amară, lucrată în filigran (Imagine: www.fnt.ro)

Iniţial conceput pentru a fi o odă adusă oamenilor simpli, "Furtuna" i-a amuzat pe spectatorii Sălii Mari a Teatrului Naţional. Mizând pe umorul de situaţie, executat admirabil de către actori, spectacolul prezintă drama unei familii care locuieşte într-un sat de pe malul Volgăi.

Katerina şi Tihon Ivanici Kabanov formează un cuplu fericit, până când soţul trebuie să plece din localitate. Atunci, soţia sa începe o relaţie cu Boris Grigorievici, fapt care conduce la finalul tragic.

"Furtuna" Teatrului din Magnitogorsk este compusă dintr-o serie de tablouri pitoreşti, executate cu măiestrie.

Momente simple din viaţa personajelor, precum un festin la care lumea râde şi se îmbată, uscatul rufelor sau idilele de pe malul Volgăi poartă semnul a ceea ce este numit, de cele mai multe ori, sufletul rusesc.

De la umorul rustic, de situaţie, până la prezentarea obiceiurilor ruseşti - precum momentul în care personajele se aşază în prag, înainte de a pleca într-o călătorie - "Furtuna" creează o stare de armonie.

Momentele de iubire dintre personaje sunt ludice şi pline de candoare, la fel ca şi cele de tristeţe.

Scenografia spectacolului este una de excepţie, prin simplitatea sa, şi include, bineînţeles, Volga, râu reflectat într-o oglindă din tavan, în care personajele se scaldă, spală rufele sau se sinucid.

"Furtuna" va mai avea o reprezentaţie marţi, la Teatrul Naţional Timişoara, fiind, de altfel, ultimul spectacol din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici