Fuziunea dintre France 24 şi RFI a fost aprobată

Adunările generale extraordinare ale RFI, filialei sale arabofone Monte Carlo Doualiya şi Audiovizualului extern al Franţei (Audiovisuel Extérieur de la France, AEF) au aprobat fuziunea radioului internaţional cu postul de informaţii France 24, a anunţat AEF.

115 afișări
Imaginea articolului Fuziunea dintre France 24 şi RFI a fost aprobată

Fuziunea dintre France 24 şi RFI a fost aprobată

Într-un comunicat, AEF subliniază că această decizie "permite oficial crearea unui grup audiovizual francez de dimnsiuni internaţionale", după mai bine de doi ani de conflicte sociale şi o lungă bătălie dusă de sindicatele RFI contra acestei fuziuni.

AEF, al cărei preşedinte este Alain de Pouzilhac, este o societate care îngloba postul de radio public francez Radio France Internationale (RFI), postul de televiziune France 24 - lansat la nivel mondial în 2006 - şi o parte din postul de televiziune TV5 Monde.

Adunarea generală a AEF de luni a fost ţinută de Pouzilhac, reprezentant al singurului acţionar, statul francez.

"Cu această fuziune se deschide o nouă pagină - constituirea unui mare grup audiovizual internaţional puternic, competitiv şi cuceritor", se afirmă în comunicatul AEF cosemnat de RFI, France 24 şi Monte Carlo Doualiya.

Principiul creării AEF a fost decis de Nicolas Sarkozy în 2009 iar iniţiativa a fost "tratată" cu greve cu repetiţie la RFI, o parte dintre angajaţi opunându-se unei fuziuni cu France 24, dar şi mutării sediului radioului.

Un plan social parte a acestei fuziuni a fost iniţiat la începutul lui ianuarie. Circa 102 dosare de demisii au fost înregistrate, la începutul lui februarie, din cauza acestui plan de eliminare a 126 de posturi de la RFI, France 24 şi Monte Carlo Doualiya.

Sindicatele RFI au denunţat într-o scrisoare adresată premierului François Fillon, acest "al doilea plan social" lansat de conducere, cu alte "126 de posturi eliminate, după ce alte 206 au fost eliminate în planul de pe 2009".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici