Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, la prima şedinţă după numirea lor ca membri titulari ai CNA

Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea participă, marţi, la prima şedinţă în noile lor mandate de şase ani de membri titulari ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

146 afișări
Imaginea articolului Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, la prima şedinţă după numirea lor ca membri titulari ai CNA

Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, la prima şedinţă după numirea lor ca membri titulari ai CNA (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea au fost numiţi, miercurea trecută, membri titulari în CNA de plenul Parlamentului, pentru un mandat de şase ani.

Atât Gabriel Tufeanu, cât şi Radu Călin Cristea au fost numiţi în CNA la propunerea Guvernului României, condus de premierul Victor Ponta.

Radu Călin Cristea îşi continuă astfel activitatea în Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie în care a fost iniţial numit membru titular în locul devenit vacant ca urmare a demisiei lui Mihai Mălaimare, în continuarea mandatului, până la data de 3 noiembrie 2014.

Radu Călin Cristea este jurnalist, fost corespondent al Radio Europa Liberă, scriitor, fost director al Muzeului Naţional al Literaturii Române şi fost director general interimar al Televiziunii Române.

Pe de altă parte, acesta va fi primul mandat de membru CNA pentru Gabriel Tufeanu, fost consilier în cadrul Guvernului, fost membru al Consiliului de Administraţie al TVR şi fost manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, din subordinea Consiliul Judeţean Constanţa.

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie, după expirarea mandatelor a patru membri, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.

Pentru ca o şedinţă a CNA să poată avea loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.

Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de către preşedintele Traian Băsescu, însă plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins, miercurea trecută, propunerea ca aceasta să fie numită membru în Consiliul.

Nici candidatura lui Marius Epure pentru funcţia de membru în CNA nu a fost luată în considerare, întrucât acesta a fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor, aşa cum ar fi trebuit, după cum a anunţat, miercurea trecută, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

În prezent, în afară de Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, Consiliul Naţional al Audiovizualului include şi următorii membri: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda şi Răsvan Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici