Galerie dedicată exclusiv fotografiei contemporane, în Bucureşti

Karousel, o galerie dedicată exclusiv fotografiei contemporane, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, aceasta funcţionând, potrivit fondatorilor, după modelul galeriilor de profil din oraşele europene cu tradiţie în domeniu.

104 afișări
Imaginea articolului Galerie dedicată exclusiv fotografiei contemporane, în Bucureşti

Galerie dedicată exclusiv fotografiei contemporane, în Bucureşti

"Karousel îşi propune să fie o galerie vie, care să ofere publicului posibilitatea de a viziona şi de a-şi permite fotografiile din ediţiile limitate Karousel", a declarat Violeta Sârbu, fondator şi curator al galeriei.

"Intenţionăm să găzduim în spaţiul nostru evenimente, de la întâlniri ale publicului cu artişti care îşi expun lucrările, până la proiecte educaţionale, menite să descopere noi talente în domeniu şi workshop-uri de fotografie".

Expoziţia de debut a galeriei este gândită după un principiu eclectic, menit să prezinte publicului cât mai multe dintre tehnicile şi tematicile abordate de fotografii contemporani, dându-i astfel posibilitatea să facă diferenţa dintre o fotografie comercială şi o fotografie de artă.

Astfel, cei care vor trece pragul galeriei Karousel vor putea admira şi alege dintre 143 de lucrări realizate de 31 de artişti. Portofoliul de lucrări cuprinde fotografii alb-negru şi color, post-procesate sau nu, lucrări realizate în tehnica stenopă sau în tehnica mixtă. Tematica lucrărilor variază de la portret la peisaj, fotografie subacvatică sau inspirată din fotojurnalism.

Portofoliul de artişti pe care Karousel îl expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din România, cum ar fi Cosmin Bumbuţ, Alexandru Paul, Dragoş Lumpan, Cristian Crisbăşan, Alex Gâlmeanu şi Cornel Lazia.

Pe lângă aceştia, şi în ton cu dorinţa galeriei de a promova acest tip de artă în România, Karousel găzduieşte şi tineri artişti din toată lumea, o parte din ei aflaţi la prima expoziţie.

Dincolo de o funcţie artistică sau decorativă, fotografiile de la Karousel reprezintă la fel de bine o investiţie de viitor, prin achiziţionarea lucrărilor unor artişti valoroşi.

Karousel oferă printuri de cea mai bună calitate, de dimensiuni mari, dar şi serii speciale de miniaturi, însoţite de certificate de autenticitate, precum şi de garanţia statutului de ediţie limitată.

Galeria Karousel este situată în zona Dorobanţi, pe strada George Călinescu nr. 5A, şi este deschisă publicului începând de vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici