GALERIE FOTO Sute de scrisori puse într-un autobuz din Alba Iulia, pentru a celebra ziua de 8 Martie

Un autobuz din Alba Iulia a fost ”decorat”, miercuri, cu 300 de scrisori, aşezate pe scaune sau lipite pe ferestre şi parbriz, mesajele, scrise cu stiloul, având rolul de a-i face pe oameni să zâmbească şi de a le reaminti că gesturile mici fac diferenţa, acţiunea fiind organizată de 8 Martie.

234 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Sute de scrisori puse într-un autobuz din Alba Iulia, pentru a celebra ziua de 8 Martie

Sute de scrisori puse într-un autobuz din Alba Iulia, pentru a celebra ziua de 8 Martie

Călătorii care au găsit miercuri scrisori au fost îndemnaţi să le păstreze sau să le lase pentru o altă persoană care călătoreşte, miercuri, în Alba Iulia, cu autobuzul Societăţii de Transport Public (STP).

”Dragă călătorule, e 8 martie şi celebrăm bucuria fiecăruia dintre noi. Lumea are nevoie de oameni ca tine şi uită-te în jur: Ce gest mic, dar de impact, ai face pentru cineva? P.S. Poţi lăsa acest mesaj pentru un străin sau îl poţi păstra”, este mesajul scris caligrafic pe cele 300 de scrisori.

Epistolele au fost ambalate în plicuri şi sigilate ca pe timpuri, cu ceară, având şi un şnur bicolor, alb şi roşu, simbol al mărţişorului şi al venirii primăverii.

Autobuzul a circulat pe ruta Gară – Cetate – Cartier Ampoi III – Centru – Gară, iar oamenii care au urcat în el au fost surprinşi şi s-au bucurat de aceste cadouri.

„Felicitări pentru idee, este impresionant”, a spus o doamnă, corespondentului MEDIAFAX.

„Mesajul este foarte frumos şi foarte plăcut. Te binedispune şi face să fie o zi mai frumoasă pentru o mămică sau orice altă femeie”, a spus o altă femeie.

O tânără a observat că bărbaţii au luat scrisorile pentru a le duce mamelor sau soţiilor, ceea ce i s-a părut impresionant.

„Este ceva frumos care aduce zâmbetul pe buzele femeilor şi mamelor. Am văzut că şi domnii au luat scrisori pentru a le duce mamelor, soţiilor sau nepoatelor”, a spus o tânără.

Acest proiect, prin care un autobuz este ”împodobit” cu 300 de scrisori, se va derula şi în alte oraşe, au precizat organizatorii, care au declarat că scrisoarea reprezintă „o monedă” pe care o primesc oamenii, cu scopul de a-i face să zâmbească, iar apoi ar fi de apreciat dacă o lasă în alt loc din oraş, pentru a aduce şi altora o bucurie.

Iniţiativa a aparţinut ONG-ului ”Arta nu muşcă”, prin serviciul ,,LivrezDragoste.ro – Atelierul de scrisori’’ şi Primăriei Alba Iulia, proiectul având, între altele, şi scopul de a experimenta spaţiile publice într-un mod creativ, cât şi de a sugera că scrisul de mână are viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici