Gândul va fi însoţit luni de un nou film pe DVD - "Filantropica"

Ziarul Gândul va fi însoţit luni de un DVD cu filmul "Filantropica", de Nae Caranfil, al treilea din colecţia "Mari Succese ale Cinematografiei" recomandate de cotidian, şi va putea fi achiziţionat numai împreună cu acesta, la preţul de 2,9 lei.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul va fi însoţit luni de un nou film pe DVD - "Filantropica"

Gândul va fi însoţit luni de nou film pe DVD - "Filantropica"

Potrivit editorului, "Filantropica" este un film plin de umor şi schimbări de situaţie, care spune povestea lui Ovidiu (Mircea Diaconu), modest profesor de limba română, care devine cerşetor profesionist şi actorul ideal pentru un nou experiment al lui Pepe (Gheorghe Dinica), dirijorul cinic, dar fermecător al mafiei cerşetorimii din Bucureşti.

"Faptul că, dintre toate filmele româneşti pe care ziarul Gândul le-a pregătit deja cititorilor săi, am ales "Filantropica" pentru săptămâna de dinaintea Crăciunului nu este deloc întâmplător. Dincolo de umorul său, dincolo de povestea lui din care detectăm personaje la tot pasul, zi de zi, filmul lui Nae Caranfil are în subtext şi un îndemn: mila creştinească e bună, mai ales în preajma Crăciunului, dar ea nu rezolvă mare lucru. "Ajută-te singur" pare un îndemn mai potrivit cu "furia capitalistă" pe care o trăim şi care ne-a pervertit felul de viaţă", a declarat Cristina Modreanu, redactor-şef adjunct al cotidianului Gândul.

"Filantropica" este o coproducţie Domino Film, Mact Production şi Media Pro Pictures, cu sprijinul Eurimages şi C.N.C. Pelicula are în palmares patru distincţii obţinute la festivaluri europene, printre care şi Premiul publicului primit la Festivalul de Film de la Paris în 2002. Nae Caranfil este şi regizorul următorului film din colecţia "Mari Succese ale Cinematografiei" recomandate de Gândul, "Asfalt Tango", care va apărea la chioşcurile de ziare pe 17 decembrie.

Conform comunicatului, Gândul a ales pentru acest proiect special câteva filme româneşti contemporane valoroase pentru forţa pe care aceste producţii autohtone o degajă şi pentru puterea lor de a trezi reacţii puternice în conştiinţa cititorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici