Gardianul şi Ziua şi-au suspendat şi apariţia online

Ediţiile online ale ziarelor Gardianul şi Ziua, care şi-au sistat apariţia în format print la începutul lunii ianuarie, nu vor mai fi disponibile nici online, începând de luni, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii acestora.

1172 afișări
Imaginea articolului Gardianul şi Ziua şi-au suspendat şi apariţia online

Gardianul şi Ziua şi-au suspendat şi apariţia online

Potrivit lui Alecu Racoviceanu, membru în consiliul editorial al publicaţiei, ediţia online a ziarului Gardianul a fost închisă. De altfel, ultima actualizare a site-ului datează din 17 ianuarie.

"Începând de azi (luni, n.r.), ziarul Ziua îşi sistează şi apariţia online", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Pâlşu, directorul general al publicaţiei. Pâlşu a precizat că la Ziua online lucrau 14 jurnalişti, cărora le va fi întrerupt contractul de muncă.

Ziarul Gardianul şi-a suspendat apariţia în print începând cu 6 ianuarie, în timp ce cotidianul Ziua şi-a întrerupt apariţia în format tipărit din 7 ianuarie.

Ziarul Gardianul a fost lansat în 2002, cu Gabriel G. Stănescu - director general şi Sorin Ovidiu Bălan - redactor-şef. Printre colaboratorii primului număr s-au numărat Marius Guţă, Magda Spiridon, Elena Tomulescu, Diana Protopopescu, Alecu Racoviceanu, Tatiana Dabija, Ioana Popescu şi Paul Andone. Gardianul este editat de SC Best Media Press, colegiul editorial fiind format din Lidia Popeangă-Mitchevici, Alecu Racoviceanu şi Val Vâlcu.

Ziarul Ziua este editat de grupul de presă Ziua, deţinut 100% de Asociaţia Salariaţilor Petrom. Conform Biroului Român de Audit al Tirajelor (BRAT), cotidianul Ziua a raportat, pentru perioada iulie - septembrie 2009, vânzări de 10.954 de exemplare pe apariţie în iulie 2009, de 11.352 de exemplare în august şi de 10.796 de exemplare în septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici