George Vintilă şi Lia Bugnar, printre susţinătorii filmului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob - FOTO, VIDEO

George Vintilă, Lia Bugnar, Virgil Ianţu şi Toni Grecu se numără printre susţinătorii filmului "Poveste de dragoste", regizat de Cristina Iacob, care va fi lansat pe marile ecrane româneşti vineri.

649 afișări
Imaginea articolului George Vintilă şi Lia Bugnar, printre susţinătorii filmului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob - FOTO, VIDEO

George Vintilă şi Lia Bugnar, printre susţinătorii filmului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob

La avanpremiera de gală, care a avut loc pe 19 noiembrie, alături de regizoarea Cristina Iacob s-au aflat actori din film, dar şi vedete din muzică, film şi televiziune.

"Este un film necesar. Avem o grămadă de filme de mare artă, dar nu avem filme la care să meargă cu plăcere doi îndrăgostiţi", a spus regizoarea de teatru Lia Bugnar.

De cealaltă parte, omul de radio George Vintilă, care are o scurtă apariţie în film, este de părere că, în prezent, oamenii "uită să iubească". "În toată nebunia asta de zi cu zi, oamenii uită ceva ce e foarte important - uită să iubească. Aveam mare nevoie de un film care să ne amintească de asta", a spus acesta după vizionarea lungmetrajului.

Alex Velea şi Antonia, Malvina Cervenski şi Dorian Boguţă, Ada Condeescu şi Cătălin Mitulescu, Albertina Ionescu, Virgil Ianţu, Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Levent Sali, Alex Călin, Răzvan Fodor, Nae Caranfil, Liviu Mihaiu, Mircea Dinescu, Gabi Jugaru, Gina Pistol, Eugenia Vodă şi Adrian Lustig, Ducu Ion şi Ioana Blaj, Toni Grecu şi What's UP s-au numărat printre vedetele care au participat la avanpremiera de la Cinema City.

"Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie.

Lungmetrajul "Poveste de dragoste" vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, în Braşov, Sebastian (Dragoş Bucur) şi Aprilia (Raluca Aprodu) încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

"Poveste de dragoste" este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film. Până în prezent, a regizat trei lungmetraje: "#Selfie" (cu Crina Semciuc şi Olimpia Melinte), "Poveste de dragoste" (cu Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur) şi continuarea "#Selfie", "#Selfie 2", care a fost filmată anul acesta şi în prezent se află în postproducţie.

"#Selfie", în regia Cristinei Iacob, a fost lansat în cinematografe în 2014 şi s-a bucurat de un real succes, fiind vizionat de peste 100.000 de spectatori.

Printre titlurile semnate de Cristina Iacob se numără şi "În film la Naşu'" - mediumetraj (2012), "Zestrea" - scurtmetraj (2011), "Mircea Veroiu" - documentar (2010) şi "Raport despre indiferenţă"- scurtmetraj (2010).

"Zestrea" a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studenţesc, iar "În film la Naşu'" a fost selecţionat în numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Cristina Iacob este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici