Germania adaugă scena techno din Berlin în patrimoniul cultural UNESCO

Ministerul german al Culturii şi comisia UNESCO au inclus scena techno din Berlin în patrimoniul cultural imaterial al ţării, în semn de recunoaştere a contribuţiei acesteia la identitatea culturală a oraşului, informează The Guardian.

93 afișări
Imaginea articolului Germania adaugă scena techno din Berlin în patrimoniul cultural UNESCO

Germania adaugă scena techno din Berlin în patrimoniul cultural UNESCO

Clubcommission din Berlin, o asociaţie pentru cluburile şi muzicienii techno din Berlin, a descris această decizie ca fiind ,,o altă piatră de hotar pentru producătorii, artiştii, operatorii de cluburi şi organizatorii de evenimente techno din Berlin", relevă sursa citată.

De mai bine de zece ani se încearcă introducerea culturii şi a muzicii techno pe lista Germaniei, condusă de Rave the Planet, o organizaţie non-profit care sprijină cultura muzicii electronice.

Rave the Planet a depus cererea pentru ca techno să fie inclus în listă în noiembrie 2022.

,,Felicitări tuturor creatorilor culturali care au modelat şi au contribuit la cultura techno din Berlin", a declarat grupul într-o declaraţie pe reţelele de socializare. ,,Aceasta este o piatră de hotar majoră pentru întreaga cultură, iar bucuria noastră este dincolo de cuvinte."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici