Gheorghe Dinică a fost înmormântat în aplauzele a mii de persoane

Actorul Gheorghe Dinică a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor, lângă mormântul Mariei Tănase, în aplauzele a mii de persoane, admiratori, actori şi apropiaţi ai regretatului artist.

390 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dinică a fost înmormântat în aplauzele a mii de persoane

Gheorghe Dinică a fost înmormântat în aplauzele a mii de persoane (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Gheorghe Dinică a fost înmormântat cu onoruri militare, fiind decorat cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer.

Admiratori ai actorului au aşteptat cu flori cortegiul funerar, pe aleea principală din cimitir, dar şi pe noua numită alee "Gheorghe Dinică". În cimitirul Bellu, ordinea a fost asigurată de jandarmi, iar la intrarea cimitirului poliţiştii au dirijat traficul din zonă.

Înainte de slujba de înmormântare, la Teatrul Naţional Bucureşti - unde trupul neînsufleţit al regretatului artist a fost depus în noaptea de joi spre vineri - a fost oficiată o slujbă de pomenire, la care au participat câteva sute de persoane. Aproximativ 200 de persoane au asistat la slujba din foaierul TNB, iar alte câteva sute de oameni se aflau în faţa teatrului.

În foaierul teatrului au fost prezenţi, vineri, printre alţii, Oana Pellea, Theodor Paleologu, ministrul Culturii, fostul preşedinte Ion Iliescu, actorii Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu, Mihai Sandu Gruia, George Ivaşcu, Mircea Diaconu, vedetele postului Acasă Cabral, Adela Popescu. Printre cei care au venit, vineri, să îşi ia rămas bun de la Gheorghe Dinică se numără Gheorghe Visu, Alexandru Papadopol, Ruxandra Ion, Managing Director Promance International, Ioana Ginghină şi Constantin Cotimanis. Aceştia s-au alăturat altor personalităţi, precum actorii Ion Caramitru, Mitică Popescu, Manuela Hărăbor, Marin Moraru, Mircea Albulescu, George Mihăiţă, Vladimir Găitan şi Mihai Călin, Eugen Şerbănescu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, poetul Mircea Dinescu, cântăreţul Nelu Ploieşteanu şi fostul jucător de fotbal Rică Răducanu.

Cei prezenţi la Teatrul Naţional l-au aplaudat minute în şir pe maestru, după încheierea slujbei de pomenire, oficiată de un sobor de trei preoţi de la Biserica Icoanei din Capitală.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici