Ghidaj gratuit la expoziţia "Grigorescu, pictor al naturii"

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) organizează, pe 24 noiembrie 2007, 26 ianuarie 2008 şi 23 februarie 2008, cu începere de la ora 13.00, vizite ghidate, în regim gratuit, la expoziţia temporară "Grigorescu, pictor al naturii (1838- 1908)".

37 afișări
Imaginea articolului Ghidaj gratuit la expoziţia "Grigorescu, pictor al naturii"

Ghidaj gratuit la expoziţia "Grigorescu, pictor al naturii"

Potrivit muzeului, prezentarea va face referire nu doar la expoziţia propriu-zisă (structură, tematică, anvergură), ci şi la biografia artistică a lui Nicolae Grigorescu şi la particularităţile operei sale.

Realizată cu ocazia comemorării a 100 de ani de la moartea pictorului Nicolae Grigorescu, expoziţia - deschisă până pe 30 martie 2008 - este una din cele mai mari retrospective ale artistului organizate în ultimele decenii. Aceasta oferă publicului o selecţie substanţială bazată exclusiv pe opere din colecţiile MNAR, care deţine cel mai bogat fond Grigorescu.

În expunere sunt prezentate 230 de lucrări de pictură şi grafică având ca temă peisajul, domeniu în care artistul român a excelat şi care reprezintă o componentă semnificativă a operei sale. Publicul are ocazia să redescopere atât lucrări celebre, precum "Toamna la Fontainebleau", "Andreescu la Barbizon", "Ţărancă franceză în vie", "Roşiorul", "Studiu pentru atacul de la Smârdan", "Fete lucrând la poartă", cât şi unele mai puţin cunoscute, cum ar fi lucrarea "Prinţul Carol trecând în revistă prizonierii turci", realizată într-o cromatică monocromă.


Participarea la vizita ghidată se face pe bază de programare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici