Google combate pirateria online. Cum va descuraja compania conţinuturile ilegale

Google a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că va modifica algoritmul motorului său de căutare pentru a da prioritate conţinuturilor legale. Modificarea va fi aplicată începând de săptămâna aceasta, a anunţat pe blogul Google - o companie cu sediul în Mountain View, California - vicepreşedintele Amit Singhal.

630 afișări
Imaginea articolului Google combate pirateria online. Cum va descuraja compania conţinuturile ilegale

Google combate pirateria online. Cum va descuraja compania conţinuturile ilegale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, site-urile care sunt reclamate ca având conţinut piratat vor fi retrogradate în lista de rezultate afişate. Însă aceste site-uri vor fi în prealabil anunţate de Google, pentru a putea răspunde acuzaţiilor de piraterie, informează bloomberg.com.

Hollywood-ul a aplaudat iniţiativa: Michael O'Leary, vicepreşedinte executiv al Motion Picture Association of America, a declarat că speră că modificările operate vor descuraja utilizatorii să mai apeleze la produse piratate.

Potrivit Google, în ultima lună, numărul de cereri de retragere de conţinut s-a ridicat la circa 4,3 milioane, mai mult decât numărul total înregistrat în 2009.

Singhal a spus că retrogradarea în lista de rezultate nu înseamnă automat că aceste site-uri au încălcat drepturile de autor.

Acesta a mai spus că, deşi se va aplica retrogradarea, paginile nu vor fi eliminate total din lista de rezultate decât dacă se vor primi astfel de solicitări din partea proprietarilor de drept ai conţinuturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici