Google îşi deschide platforma Android în faţa dispozitivelor inteligente

Grupul Google a anunţat marţi că va folosi sistemul său de exploatare mobilă Android pentru "aparate informatice prêt-à-porter" pe care le dezvoltă în această perioadă.

217 afișări
Imaginea articolului Google îşi deschide platforma Android în faţa dispozitivelor inteligente

Google îşi deschide platforma Android în faţa dispozitivelor inteligente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Acest anunţ va permite dezvoltatorilor să creeze, de exemplu, diverse aplicaţii pentru ceasurile inteligente - primele dispozitive informatice prêt-à-porter care vor fi lansate de Google.

"Abia am început să descoperim ceea ce este posibil să facem cu tehnologia mobilă", a declarat Sundar Pichai, aflat la conducerea Google Android, pe un blog specializat.

"De aceea ne-am entuziasmat în privinţa informaticii prêt-à-porter, cu aceste aparate care înţeleg mediul în care trăim şi cu care oamenii pot să interacţioneze simplu şi eficient, cu doar o privire sau prin câteva cuvinte", a adăugat el.

Unele dintre aceste dispozitive pot să se conecteze la un telefon inteligent. Mai multe modele de ceasuri inteligente au fost lansate recent de diverse companii.

"Astăzi, anunţăm lansarea sistemului Android Wear, un proiect care extinde utilizarea Android la informatica prêt-à-porter, şi vom începe cu obiectul portabil cel mai familiar, ceasul de mână", a precizat Sundar Pichai.

Noile aplicaţii ce ar putea fi create pentru aceste ceasuri ar putea, de exemplu, să ofere purtătorului acces la informaţii, să îi permită să discute la distanţă, să supravegheze sănătatea acestuia sau să îl ajute să facă cumpărături. Sistemul va permite executarea unor ordine vocale şi conectarea ceasului la un telefon inteligent sau la alte dispozitive.

Google nu şi-a lansat deocamdat propriul ceas inteligent, însă, potrivit unor zvonuri, gigantul american lucrează la un model care va fi lansat în curând, probabil în parteneriat cu grupul sud-coreean LG.

Potrivit specialiştilor, vânzările de ceasuri inteligente ar trebui să explodeze în acest an şi să crească cu peste 500%, după ce aproximativ 1,9 milioane de astfel de modele au fost vândute în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici