GOOGLE o omagiază pe ELLA FITZGERALD printr-un logo special - VIDEO

GOOGLE o omagiază pe ELLA FITZGERALD, renumita cântăreaţă de jazz, printr-un logo special, la 96 de ani de la naşterea artistei. Supranumită "The First Lady of Song/Prima doamnă a cântecului", Ella Fitzgerald s-a remarcat cu o excepţională voce, capabilă să atingă trei octave.

488 afișări
Imaginea articolului GOOGLE o omagiază pe ELLA FITZGERALD printr-un logo special - VIDEO

ELLA FITZGERALD a primit de trei ori Premiul Grammy şi a contribuit la dezvoltarea stilului vocal interpretativ modern în jazz. A lăsat posterităţii o bogată operă, în sute de înregistrări discografice.

Cântăreaţa s-a născut la 25 aprilie 1917 în Newport News, statul Virginia. ELLA FITZGERALD a colaborat cu artişti renumiţi, printre care Louis Armstrong şi Count Basie.

Legendare au rămas apariţiile ei alături de trompetistul Louis Armstrong în concerte sau în opera "Porgy and Bess" de George Gershwin, în care a interpretat cu deosebită sensibilitate faimoasa arie "Summertime":

Ella Fitzgerald şi Duke Ellington - "Take The A Train":

A apărut în filmele muzicale "Pete Kelly's Blues" (1955), "St. Louis Blues" (1958), "Let No Man Write My Epitaph".

În anul 1992 dă ultimul său concert. Starea sănătăţii se agravează (suferea de diabet) şi, din cauza unor obstrucţii arteriale, în 1993 i se amputează ambele gambe.

ELLA FITZGERALD moare la 15 iunie 1996 în Beverly Hill,California.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici