GOOGLE sărbătoreşte Jocurile Olimpice 2012

Google şi-a schimbat, vineri, logo-ul pe pagina principală pentru a marca începerea Jocurilor Olimpice 2012, care au loc la Londra.

1155 afișări
Imaginea articolului GOOGLE sărbătoreşte Jocurile Olimpice 2012

GOOGLE sărbătoreşte

Astfel, literele care formează logoul Google sunt însoţite de câte un sportiv desenat: un fotbalist, o înotătoare, un atlet, un practicant de tir cu arcul şi o scrimeră. Alături de aceştia se află o minge de baschet şi una de fotbal.

Cea de-a treia ediţie de la Londra a Jocurilor Olimpice va începe vineri, iar din 27 iulie până la 12 august, capitala britanică va fi prima care realizează tripla olimpică: în 1908 şi 1948 a găzduit deja două ediţii ale JO din era modernă.

În urmă cu 64 de ani, la încheierea războiului, se vorbea de "Jocurile Austerităţii". Sportivii dormeau în dormitoare comune, în barăci militare şi şcoli.

În prezent există o austeritate cauzată de criza economică. De aceea, Jocurile de la Londra şi bugetul lor de 9,3 miliarde de lire sterline nu impresionează după cele, colosale, de la Beijing, realizate ca o afirmare a puterii.

Ceremonia de deschidere, în prezenţa a 80.000 de spectatori şi sub privirile a miliarde de telespectatori, a fost încredinţată lui Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)", recompensat cu opt premii Oscar.

Va urma apoi intrarea în arenă a celor 10.500 de sportivi originari din 204 de ţări.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Numărul personalităţilor este mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, şi de la JO de la Atena.

Însă personalităţile nu se vor afla doar pe stadion: la Londra vor fi organizate mai multe petreceri private, dintre care cea mai importantă poate fi considerată cea a cuplului Brad Pitt - Angelina Jolie, care va avea loc miercuri, la Victoria and Albert Museum, în beneficiul unei fundaţii ce promovează pacea (Sports for Peace).

Fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare şi, conform presei locale, prinţul William şi soţia sa Kate vor fi prezenţi la eveniment, la fel ca şi Catherine Zeta Jones, Lewis Hamilton şi fraţii Vitali şi Vladimir Klitschko.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici