Google şi-a modificat logo-ul de pe pagina de start pentru a-l omagia pe Isaac Newton

Google şi-a modificat, luni, logo-ul de pe pagina sa de start internaţională, pentru a celebra 367 de ani de la naşterea lui Isaac Newton, renumit om de ştiinţă, matematician, fizician şi astronom, care a elaborat legea atracţiei univerale.

241 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logo-ul de pe pagina de start pentru a-l omagia pe Isaac Newton

Google şi-a modificat logoul de pe pagina de start pentru a-l omagia pe Isaac Newton

În noul logo, primul "o" din cuvântul "Google" a fost înlocuit cu o ramură înverzită, cu mai multe mere, dintre care unul cade, imediat după încărcarea paginii, sub logo. Merele afişate în noul logo fac trimitere la momentul în care Isaac Newton a început să se gândească la legea unităţii gravitaţiei universale.

Aşezat la umbra unui măr, Isaac Newton a observat un fruct căzând din pom. Aceasta a fost, se pare, prima dată când el s-a gândit la existenţa unei forţe universale de gravitaţie, aceeaşi care ţine Luna în jurul Pământului, care ţine Pământul legat de Soare, aceeaşi cu forţa de atracţie a corpurilor către Pământ.

Mărul lui Newton a devenit celebru. Pomul era arătat pelerinilor care veneau din toate părţile lumii, până când s-a uscat din cauza bătrâneţii. Bucăţile au fost împărţite între descendenţi şi admiratori, care le păstrează ca relicve istorice.

Isaac Newton, născut la 4 ianuarie 1643, în Marea Britanie, a fost un renumit om de ştiinţă englez, matematician, fizician şi astronom, preşedinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea unor teorii care au revoluţionat ştiinţa - domeniul opticii, al matematicii şi în special cel al mecanicii. În 1687, el a publicat lucrarea "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica", în care a descris legea atracţiei universale şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a pus la punct bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la inventarea şi dezvoltarea calculului diferenţial şi a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mişcarea globului terestru, cât şi a altor corpuri cereşti, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar şi hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este compusă din radiaţii monocromatice.

Isaac Newton

Google îşi schimbă logourile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale. Recent, Google şi-a modificat logoul pentru a marca sărbătorile de iarnă şi pentru a le ura utilizatorilor "Sărbători fericite!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici