Google va informa autorităţile germane antitrust în legătură cu activităţile sale

Google va furniza autorităţilor germane antitrust informaţii referitoare la activităţile sale, în urma unor reclamaţii ale concurenţilor şi ale asociaţiilor editorilor de presă.

20 afișări
Imaginea articolului Google va informa autorităţile germane antitrust în legătură cu activităţile sale

Google va informa autorităţile germane antitrust în legătură cu activităţile sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Autoritatea pentru concurenţă ne-a informat în legătură cu reclamaţiile concurenţilor Google şi suntem pregătiţi să explicăm practicile comerciale şi produsele noastre, fiind convinşi că acestea respectă legislaţia europeană şi germană", a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Google în Germania.

Instituţia germană a confirmat că a solicitat Google să îi furnizeze astfel de informaţii, care nu implică faptul că ar fi avut loc vreo infracţiune, a precizat un purtător de cuvânt al autorităţii.

Trei reclamaţii au fost făcute împotriva Google, una din partea Ciao, o filială a Microsoft, o alta de către compania de cartografie Euro-cities, iar a treia din partea federaţiilor editorilor de presă VDZ şi BDZV.

Cele două federaţii reclamă că mai multe servicii ale Google, printre care Google News, Google Images şi Google Video, folosesc conţinut fără autorizaţie, generând venituri din publicitate pentru motorul american de căutare pe Internet, a declarat un purtător de cuvânt al VDZ.

Reclamanţii au cerut totodată autorităţii pentru concurenţă să verifice dacă Google nu privilegiază anumite rezultate ale serviciului de căutare, fără să precizeze acest fapt.

La începutul lunii ianuarie, ministrul german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, a estimat că Google începe să devină un monopol gigant, asemănător Microsoft, şi a cerut analiza juridică a anumitor servicii propuse.

Google este supus unor investigaţii asemănătoare în mai multe ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici