Grupul Bertelsmann înfiinţează o academie de jurnalism, patronată de Barroso

Bertelsmann, unul dintre cele mai mari grupuri de presă din Europa, a anunţat că va înfiinţa o academie de jurnalism la Hamburg, Germania, care va fi funcţională de la sfârşitul anului 2011.

75 afișări
Imaginea articolului Grupul Bertelsmann înfiinţează o academie de jurnalism, patronată de Barroso

Grupul Bertelsmann înfiinţează o academie de jurnalism, patronată de Barroso (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

International Academy of Journalism, instituţia înfiinţată de Bertelsmann, va fi dedicată în principal jurnaliştilor care provin din ţări unde libertatea presei şi cea de expresie sunt ameninţate de regimurile politice.

Anunţul înfiinţării academiei a fost făcut de reprezentanţii grupului de presă cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la fondarea Bertelsmann.

Jurnaliştii care vor studia la noua academie vor beneficia de metode de studiu la distanţă.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, patronează această iniţiativă. Şefii editoriali ai unor săptămânale germane celebre, precum Stern, Spiegel şi Die Zeit, vor face parte din consiliul consultativ al instituţiei.

Bertelsmann, a cincea cea mai mare companie media din lume, deţine reţeaua de radio şi televiziune RTL Group, editura americană Random House, publisherul Gruner + Jahr şi mai multe cluburi de carte.

De asemenea, grupul de presă a creat Fundaţia Bertelsmann, foarte influentă la dezbaterile sociale şi politice din Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici