Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul a aprobat ordonanţa care îi permită să efectueze plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio.

62 afișări
Imaginea articolului Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Actul normativ adoptat de Guvern creează cadrul legal pentru acordarea de avansuri de până la 100% din fonduri publice în vederea finanţării activităţilor specifice de producere şi difuzare a emisiunilor radiofonice şi de televiziune în străinătate, în limba română, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale posturilor de radio şi televiziune din străinătate controlate de SRR, respectiv de SRTV", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Finanţelor a informat, marţi, că, potrivit articolului 33 din Legea bugetului de stat pentru anul 2014, în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, care difuzează emisiuni în limba română.

Ministerul susţine că, în absenţa acestei modificări legislative, fondurile nu ar fi putut fi plătite în avans în proporţie de 100%, ci doar în proporţie de 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici