Haşotti: Cornel Todea a marcat istoria teatrului pentru copii în România

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, transmite condoleanţe apropiaţilor lui Cornel Todea, decedat joi, şi îşi exprimă regretul pentru dispariţia "marelui regizor, care a marcat istoria teatrului de copii în România şi a avut o contribuţie deosebită pentru mediul cultural-artistic românesc".

318 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Cornel Todea a marcat istoria teatrului pentru copii în România

Haşotti: Cornel Todea a marcat istoria teatrului pentru copii în România

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional doreşte să-şi exprime regretul faţă de decesul regizorului Cornel Todea, directorul Teatrului "Ion Creangă" din Bucureşti, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 76 de ani, transmite instituţia într-un comunicat.

"Distinsul regizor Todea avea în spate o carieră de peste 40 de ani în lumea artistică. Cornel Todea a semnat regia a peste 50 de piese de teatru, puse în scenă la teatrele naţionale din Bucureşti, Iaşi, Cluj sau Craiova, precum şi la Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic, Teatrul Nottara sau Teatrul Bulandra, la Teatrul din Constanţa ori la Teatrul din Piatra Neamţ, iar în televiziune, a realizat sute de spectacole de teatru TV, emisiuni muzicale şi de divertisment, filme artistice sau documentare. Regret nespus dispariţia dintre noi a marelui regizor, care a marcat istoria teatrului de copii în România şi a avut o contribuţie deosebită pentru mediul cultural-artistic românesc", spune ministrul Puiu Haşotti în comunicatul citat.

Cornel Todea va fi înmormântat duminică, la prânz, la cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor.

Admiratorii şi prietenii îi pot aduce un ultim omagiu regizorului sâmbătă, între orele 11.00 şi 15.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr. 53, spaţiu de spectacole temporar al Teatrului "Ion Creangă", unde va fi depus trupul neînsufleţit al artistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici