"Hitler in Love" are premiera duminică, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte

Spectacolul "Hitler in Love", după un text de Dumitru Acriş, în regia lui Suren Shahverdyan, are premiera duminică, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte, informează instituţia de spectacole.

88 afișări
Imaginea articolului "Hitler in Love" are premiera duminică, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte

"Hitler in Love" are premiera duminică, în Târgovişte

"Hitler in Love" este un spectacol ce porneşte de la textul original al lui Dumitru Acriş şi îl are ca protagonist unic chiar pe autor.

Abordarea nu este una politică sau cu un anume parti-pris. În spectacol este prezentată o faţă a lui Hitler necunoscută maselor.

Acţiunea se petrece în ultimele zile de viaţă ale dictatorului, în buncărul în care acesta este închis, şi prezintă aspecte ale vieţii sale intime: relaţia cu mama sa, relaţiile cu femeile din viaţa lui sau cu generalii armatei.

În text apar şi motivaţia urii faţă de evrei, complexele şi slăbiciunile neştiute de marele public, dar şi relaţia sa cu muzica.

Dumitru Acriş a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău în 2004. Ca actor al Teatrului "Luceafărul" din Chişinău a câştigat, în 2002, premiul UNITEM "Steaua fără nume", iar în 2007 a primit, de la Preşedinţia Republicii Moldova, titlul onorific de Maestru în artă.

Regia este semnată de Suren Shahverdyan, din Armenia, care a participat cu spectacolul "Psychosis 4:48", de Sarah Kane, la Festivalul Babel 2008 de la Târgovişte.

Pentru acest spectacol, regizorul a fost premiat la Festivalul Internaţional de Teatru Experimental din Cairo, în 2006.

Dumitru Acriş este şi producătorul unic al spectacolului "Hitler in Love".

Din lipsă de fonduri, Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte este doar gazdă a celor 10 reprezentaţii ale spectacolului "Hitler in Love", pentru care asigură partea tehnică şi logistică.

Din ianuarie 2009, "Hitler in Love" va avea reprezentaţii pe scenele din Moscova si Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici