Horaţiu Mălăele încheie Festivalul Undercloud

"Călătoria", de Chris Simion, şi "Sunt un orb", de Horaţiu Mălăele, sunt ultimele spectacole care vor avea loc în cadrul primei ediţii a festivalului de teatru Undercloud (14 - 31 august), organizat pe terasa La Motoare, din Bucureşti, şi care, potrivit organizatorilor, a avut un mare succes.

21 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele încheie Festivalul Undercloud

Horaţiu Mălăele încheie Festivalul Undercloud (Imagine: Mediafax Foto)

"Călătoria", în regia lui Chris Simion, a cărui coregrafie este semnată de Ioana Marchidan, este un spectacol mai mult vizual, cu puţin text. Fragmentele video sunt realizate de Andrei Ţugulea.

Spectacolul este realizat după nuvela "Pescăruşul Jonathan Livingstone" de Richard Bach, o fabulă despre tenacitate şi depăşirea condiţiilor.

Povestea din spectacol a fost modificată în comparaţie cu originalul. Cinci prieteni se uită la televizor la un documentar despre pescăruşi.

Tinerii îşi imaginează că se transformă în păsări. Unul dintre ei îndrăzneşte să zboare mai sus decât restul şi, pentru că este altfel, stolul său îl reneagă.

Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, Istvan Teglas, Lari Cosmin Giorgescu, George Albert Costea şi Silviu Bertalan.

Spectacolul este prezentat în premieră, sâmbătă, la festival şi va fi inclus în noua stagiune a companiei de teatru D'Aya, care are reprezentaţii pe terasa La Motoare, de pe Teatrul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX directorul artistic al Teatrului Undercloud, Chris Simion.

"Sunt un orb", un one man show al actorului Horaţiu Mălăele, va închide festivalul, duminică.

Festivalul de Teatru Independent, "Undercloud", aflat la prima ediţie a reunit spectacole deja incluse în stagiunile unor teatre, precum "Stă să plouă" de Lia Bugnar, cu Marius Manole, Tania Popa şi Maria Buză, sau "G.O.D." în regia lui Marcel Ţop - ambele de la Green Hours -, cât şi producţii noi, precum "Iubire confort 2" în regia lui Florin Zamfirescu, proiect coordonat de Horaţiu Mălăele, "Călătoria", în regia lui Chris Simion, sau "Un cuplu ciudat" în regia Doinei Antohi, o producţie La Scena.

Cele aproximativ 20 de spectacole au avut reprezentaţii zilnice, pe terasa La Motoare, de la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici