Horaţiu Mălăele, într-un film francez prezentat la Cannes - VIDEO

Horaţiu Mălăele deţine un rol în "L'armée du crime", un lungmetraj prezentat în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Cannes, despre un grup de rezistenţă format, în Parisul aflat sub ocupaţie nazistă, de comunişti evrei veniţi din ţări precum România, Ungaria, Armenia şi Polonia.

85 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele, într-un film francez prezentat la Cannes - VIDEO

Horaţiu Mălăele, într-un film francez prezentat la Cannes

Cu "L'armée du crime", prezentat în afara competiţiei, cineastul francez Robert Guédiguian a adus în selecţia oficială de la Cannes un subiect de care este foarte legat, cel al comuniştilor evrei veniţi din Armenia, Ungaria, România, Polonia, Italia şi Spania, care, în Parisul aflat sub ocupaţie nazistă, au organizat un grup de rezistenţă.

Filmul îi are în rolurile principale pe Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stevenin, Ariane Ascaride şi Jean-Pierre Daroussin. Dacă Horaţiu Mălăele are un rol secundar, cel al unui francez, personajul Patriciu este interpretat de un georgian, Georges Babluani.

Grupul "L'Armée du crime" a fost organizat în jurul muncitorului poet armean Missak Manouchian şi a numărat tineri evrei cu vârste sub 20 de ani care au luptat în clandestinitate pentru eliberarea Franţei, hărţuindu-i pe nazişti şi pe colaboraţionişti. În februarie 1944, 22 de membri ai acestui grup au fost condamnaţi la moarte. Printre ei se afla şi basarabeanca Olga Bancic.

Cotidianul Métro califica, luni, filmul lui Robert Guédiguian drept "emoţionant şi foarte reuşit", în vreme ce revistele Variety şi The Hollywood Reporter i-au acordat, marţi, producţiei cronici pozitive.

De origine armeană şi cu o mamă născută în Germania, Robert Guédiguian face filme din 1981. Cele mai importante producţii ale sale sunt "Marius et Jeannette" (1997) şi "Marie Jo et ses deux amours" (2002). În ultimii patru ani, el a fost de două ori prezent în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin, cu "Le promeneur du Champ de Mars" (2005) şi "Lady Jane" (2008).

Corespondenţă de la Cannes pentru MEDIAFAX, de la Iulia Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici