„Hori şi zicăli din ritualul de nuntă”: un eveniment artistic susţinut de Grigore Leşe la Iaşi

Duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi va avea loc evenimentul artistic „Praguri – hori şi zicăli din ritualul de nuntă”, cu participarea lui Grigore Leşe, a Tarafului din Sângeorz Băi şi a horitoarelor Lenuţa Purja şi Zamfira Mureşan.

233 afișări
Imaginea articolului „Hori şi zicăli din ritualul de nuntă”: un eveniment artistic susţinut de Grigore Leşe la Iaşi

„Hori şi zicăli din ritualul de nuntă”: un eveniment artistic susţinut de Grigore Leşe la Iaşi

Concertul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor în parteneriat cu Asociaţia Familia Tradiţională, în cadrul ediţiei a VI-a a Zilelor Pro Vita Iaşi – „A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului” (9 - 13 noiembrie).

Evenimentul îşi propune, pe de o parte, să promoveze valori autentice, tradiţionale româneşti, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflaţi în nevoie. În acest sens, sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru bursele de studiu Mitropolitul Iosif Naniescu, prin care sunt ajutaţi lunar 20 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar, din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

Acest eveniment artistic, aflat la a doua ediţie, propune ieşenilor o scufundare în lumea tradiţionalului pentru a scoate la suprafaţă frumoasele ritualuri şi obiceiuri legate de momentul căsătoriei. Fiecare artist prezent în cadrul evenimentului va aduce nota sa personală, precum şi specificul zonei din care provine astfel încât să ofere spectatorilor o imagine completă a sufletului românesc.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile la adresa: www.provitaiasi.ro.

Biletele costă 50 de lei şi pot fi achiziţionate de la Librăria Doxologia (Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.14, Iaşi), Agenţia de Spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi sau sunând la unul din următoarele numere de telefon: 0756/ 333. 890, 0746/ 936. 969 sau 0753/ 427. 358

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici