Hotel Palindrone va concerta la Festivalul Plai (Video)

Formaţia austriacă Hotel Palindrone s-a alăturat line up-ului Festivalului Plai, care are loc între 12 şi 14 septembrie, la Timişoara, şi care mai cuprinde concerte susţinute de Mariza, Fanfara Ciocârlia, PASO, Al Jawalla, Alvik şi Tarhana, informează organizatorii evenimentului.

10 afișări
Imaginea articolului Hotel Palindrone va concerta la Festivalul Plai (Video)

Hotel Palindrone va concerta la Festivalul Plai

Hotel Palindrone, trupă deţinătoare a premiului World Music Audience, va ajunge la Timişoara prin intermediul Forumului Cultural Austriac.

Trupa Hotel Palindrone a fost înfiinţată în 1995, când a început să concerteze la festivaluri din Austria, Italia şi Franţa.

Plecând de la muzica tradiţională austriacă, în sound-ul său se resimt influenţe de jazz, muzică clasică, repertoriul cuprinzând atât prelucrări, cât şi compoziţii proprii.

În 1999, Hotel Palindrone a lansat primul album, "Elegance", material în care răzbat noi influenţe muzicale.

Se simte influenţa balcanică şi cea scandinavă, precum şi anumite teme preluate din muzica folk austriacă, specifică secolelor al XIII-lea şi al XIX-lea.

În 2003, formaţia a înregistrat un album live, "Samo Riba".

În anii ce urmează, Hotel Palindrone a câştigat tot mai multă experienţă, realizând numeroase turnee în Germania, Belgia şi susţinând concerte în mai multe oraşe europene.

Anul trecut, Hotel Palindrone a lansat albumul "Dial 1702", foarte bine primit atât de public, cât şi de critici.

Festivalul Plai 2008 va însemna trei zile de muzică, artă şi multiculturalitate. De altfel, el a obţinut Premiul Charlemagne pentru cel mai bun proiect multicultural din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici