ICR instituie titlul de Ambasador al Culturii Române. Indemnizaţia anuală simbolică este de 1 leu

Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat că, începând din 2013, va acorda titlul de Ambasador al Culturii Române, funcţie ce va fi remunerată anual cu suma simbolică de 1 leu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

146 afișări
Imaginea articolului ICR instituie titlul de Ambasador al Culturii Române. Indemnizaţia anuală simbolică este de 1 leu

ICR instituie titlul de Ambasador al Culturii Române. Indemnizaţia anuală simbolică este de 1 leu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Titlul de Ambasador al Culturii Române va fi acordat unor personalităţi rezidente în străinătate, consacrate în artă, literatură, muzică, ştiinţă şi diplomaţie. "Ambasadorii vor sprijini şi populariza activităţile Institutului Cultural Român, cultura română în general şi, după caz, comunităţile româneşti din ţara de reşedinţă", se mai arată în comunicat.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ICR au precizat că viitorii ambasadori ai Culturii Române trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care să fie "personalităţi cu rezidenţa în străinătate, consacrate în artă, literatură, muzică, cinematografie, ştiinţă, în lumea politico-diplomatică sau în presă". De asemenea, "aspiranţii la această funcţie trebuie să fie personalităţi care să aibă disponibilitatea reală de a se angaja în popularizarea culturii române şi a activităţilor Institutului Cultural Român şi să nu fie implicate în acţiuni ce nu concordă cu valorile Institutului Cultural Român, să nu dea dovadă de xenofobie, rasism şi antisemitism".

Titlul de Ambasador al Culturii Române va fi acordat prin ordin al preşedintelui ICR, la propunerea Comitetului Director, pe o durată de trei ani, cu posibilitatea înnoirii.

Ambasadorii Culturii Române vor primi o indemnizaţie simbolică de 1 leu pe an şi pot beneficia de indemnizaţii de călătorie în limitele stabilite de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici