Iliescu: Michaela Tonitza Iordache a ştiut să fie sprijinul moral al lui Ştefan Iordache

Ion Iliescu a declarat, luni, că Michaela Tonitza Iordache, care a murit sâmbătă, a ştiut mereu să fie, "cu multă discreţie", sprijinul moral al soţului său, regretatul actor Ştefan Iordache.

107 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Michaela Tonitza Iordache a ştiut să fie sprijinul moral al lui Ştefan Iordache

Iliescu: Michaela Tonitza Iordache a ştiut să fie sprijinul moral al lui Ştefan Iordache (Imagine:Andreea Balaurea/Mediafax Foto

"Pe amândoi i-am cunoscut. Am fost la ei acasă", a mărturisit Ion Iliescu, descriindu-i pe Michaela şi Ştefan Iordache ca fiind "oameni de mare calitate, dedicaţi teatrului".

De asemenea, Iliescu şi-a amintit de cei doi ca fiind "foarte bune gazde" şi "foarte buni prieteni". "I-am iubit şi mi-a făcut plăcere să fiu în preajma lor", a precizat Iliescu.

El a mai spus că decesul Michaelei Tonitza Iordache vine şi în urma unei boli, dar şi în urma suferinţei sufleteşti după moartea soţului său, în septembrie 2008. "Sufletul îi era greu", a spus Iliescu, descriindu-i pe Michaela şi Ştefan Iordache ca pe un "cuplu sudat".

Cât despre dispariţia treptată a marilor actori români, Iliescu a spus că şi tinerii sunt remarcabili, dar nu sunt prezentaţi destul de către televiziuni.

Câteva zeci de persoane au venit, luni, să îi aducă un ultim omagiu Michaelei Tonitza Iordache, la Sala Lahovary a Teatrului Ţăndărică din Bucureşti. Printre acestea s-au numărat regizorii Dan Piţa, Alexa Visarion şi Laurenţiu Damian, actorii Florina Cercel, Mircea Albulescu, Marius Stănescu şi Mihai Dinvale, Nicu Alifantis şi Nelu Ploişteanu, dar şi Dana Safta, cea care i-a fost medic lui Ştefan Iordache.

Trupul Michaelei Tonitza Iordache va fi incinerat luni, iar după 40 de zile, familia sa îi va depune cenuşa la Gruiu, unde a fost înmormântat şi soţul acesteia.

Michaela Tonitza Iordache s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Elias din Capitală, după ce s-a aflat în comă o săptămână.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici