În maxim 15 ani, ziarele pe hârtie vor deveni o curiozitate bibliofilă

Editorialistul Cristian Tudor Popescu este convins că, în 15 ani, ziarele pe print vor deveni un „accesoriu vintage”.

59 afișări
Imaginea articolului În maxim 15 ani, ziarele pe hârtie vor deveni o curiozitate bibliofilă

În maxim 15 ani, ziarele pe hârtie vor deveni o curiozitate bibliofilă (Imagine: Mediafax Foto)

"E limpede că Internetul e viitorul. În maxim 15 ani, ziarele pe hârtie vor deveni o curiozitate bibliofilă, e inexorabil. Iar cititorii care vor avea ziarul în mână la cafea vor fi ca filateliştii de azi".Campania electorală a fost cel mai bun barometru, în opinia sa, în ce priveşte influenţa mediatică print vs. online.

"Dacă vă uitaţi la ce s-a întâmplat în campanie, lucrurile se îndreaptă în sensul acesta, adică trecerea printului în poziţia marginală. Vă dau doar un exemplu: "Gândul" a avut în unele zile şi 150.000 de accesări, ori tirajul ziarului este sub 20.000. Practic, puterea de transmisie mediatică a site-ului este mult mai mare. În România, pe print, nu poţi face profit cu un cotidian quality. Poate tabloidele fac profit, dar cele quality nu", adaugă editorialistul de la "Gândul".

Citeşte mai multe declaraţii ale lui Cristian Tudor Popescu pe ww.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici