În premieră, turiştii au posibilitatea să doarmă la Cetatea Râşnov într-un cort militar

Turiştii care doresc să petreacă un weekend altfel au posibilitatea să doarmă, în premieră, la Cetatea Râşnov, rezervând pe platforma internaţională Airbnb unul dintre cele şase corturi militare amplasate în curtea Cetăţii, în perioada 5 - 6 august, când în oraş are loc Festivalul de Film Istoric.

490 afișări
Imaginea articolului În premieră, turiştii au posibilitatea să doarmă la Cetatea Râşnov într-un cort militar

În premieră, turiştii au posibilitatea să doarmă la Cetatea Râşnov într-un cort militar (Imagine: ro.wikipedia.org)

"Cu fiecare ediţie a festivalului ne dorim să oferim o experienţă completă şi unică, prin filmele, muzica şi evenimentele pe care le organizăm. De această dată am vrut să mergem mai departe şi să le dăm participanţilor posibilitatea să înnopteze ca nişte ostaşi, în corturi militare, instalate chiar în curtea Cetăţii Râşnov, un loc plin de încărcătură istorică şi reprezentativ pentru cinematografia românească. Să nu uităm că aici au fost înregistrate secvenţe pentru cunoscutul film 'Nemuritorii', regizat de Sergiu Nicolaescu", a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râşnov.

"Această iniţiativă are şi rolul de a promova patrimoniul cultural al zonei Râşnov, una foarte bogată în istorie şi tradiţii, care adună anual peste 100.000 de turişti români şi străini", a completat Dragomir.

În acelaşi timp, participanţii care vor alege să rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de până la patru locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Râşnov, care are loc în perioada 29 iulie – 7 august.

Ediţia din acest an aduce publicului peste 40 de producţii documentare şi de ficţiune, 13 concerte şi evenimente speciale, două expoziţii şi un târg de carte, ce vor avea loc în Cetatea Râşnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Piaţa Unirii din oraş. De asemenea, aproape 40 de invitaţi speciali vor dezbate tema principală a festivalului de anul acesta: "(R)Evolution".

Cei care se vor afla la Râşnov în perioada 5 – 7 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan şi Dan Byron (5 august) şi la un recital Vali Răcilă, Raul Kuşak şi Hanno Höfer (6 august). Cinefilii vor putea viziona în această perioadă producţii precum "Cinema, mon amour", "Regina Elisabeta a II-a", "Războiul Regelui", "Iarnă Fierbinte: Lupta Ucrainei pentru libertate", "Sufraggette" şi "Bolivar, omul difficultăţilor".

La festival va putea fi vizitată expoziţia "Frânturi de istorie", care include fotografii, realizate de Dan Drăghicescu, cu maşini de epocă ce aparţin unor familii britanice şi este dedicată Zilei Armistiţiului (11 noiembrie). În acelaşi timp, vor avea la dispozitţie şi expoziţia colectivă "Bilet de lup", care este un martor al unui ciclu de documentare şi prezintă imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Cătălin Dobre, Ionuţ Piţurescu, Manuela Morar, Andrei Rădulescu şi Mihai Ţucă.

Fondurile strânse în urma închirierii celor şase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorică "Living Rosenau".

Lansată în 2008 în San Francisco, California, comunitatea Airbnb s-a extins în peste 191 de ţări şi a oferit opţiuni de cazare pentru peste 60 de milioane de turişti din toată lumea. În luna iulie 2016, în România se înregistrează peste 1.500 de utilizatori activi, care oferă sau caută cazare.

Festivalul de Film Istoric Râşnov (FFIR) se desfăşoară timp de zece zile în Cetatea Râşnovului la început de august, "fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news".

Organizatorii descriu festivalul astfel: "Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi".

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale. Cu şapte ediţii la activ, FFIR (www.ffir.ro) face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici