Încă un eveniment anulat din cauza coronavirusului. SXSW trebuia sa înceapă pe 13 martie

  • Festivalul de muzică, tehnologie şi film South by Southwest din Austin, Texas, a fost anulat.
  • Astfel, evenimentul se alătură unei liste din ce în ce mai mari de evenimente suspendate în întreaga lume din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus, anunţă Reuters.
  • SXSW, evenimentul anual al culturii pop fusese programat să se desfăşoare în perioada 13 - 22 martie.
585 afișări
Imaginea articolului Încă un eveniment anulat din cauza coronavirusului. SXSW trebuia sa înceapă pe 13 martie

Sursa foto: Profimedia

Cunoscut sub numele de SXSW, evenimentul anual al culturii pop fusese programat să se desfăşoare în perioada 13 - 22 martie. Organizatorii şi oficialii locali au declarat la o conferinţă de presă că au ajuns la concluzia că nu este prudent să atragă mulţimi de oameni într-o perioadă în care numărul de cazuri de coronavirus creşte în întreaga lume.

Virusul este prezent în peste 90 de ţări. Nu s-au confirmat cazuri în Austin.

SXSW a început în urmă cu 33 de ani ca festival de muzică, dar s-a extins în tehnologie, jocuri video, emisiuni TV şi filme. A devenit un eveniment de promovare major pentru companiile de media şi tehnologie, iar anul trecut a atras peste 417.000 de oameni, au spus organizatorii.

Apple, Netflix, Facebook şi alte companii au renunţat să participe la festival în ultimele zile, sporind presiunea pentru anularea evenimentului.

Răspândirea coronavirusului, care a infectat peste 100.000 de oameni în întreaga lume şi a ucis mai mult de 3.400, a afectat companiil de media, muzică şi tehnologie.

La începutul acestei săptămâni, Universal Pictures a amânat lansarea globală a filmului James Bond „No Time to Die”, iniţial programată pentru aprilie, până în noiembrie. Şi Ultra Music Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică dance, care trebuia să aibă loc în această lună la Miami, a fost anulat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici