Începe selecţia naţionale pentru Best Tourism Villages 2024

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) anunţă, vineri, că dă startul selecţiei naţionale a localităţilor care aspiră la titlul de Best Tourism Villages.

84 afișări
Imaginea articolului Începe selecţia naţionale pentru Best Tourism Villages 2024

Începe selecţia naţionale pentru Best Tourism Villages 2024/Sursa foto: Facebook/Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Iniţiativa este premergătoare desfăşurării celei de-a patra ediţii a competiţiei internaţionale a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinaţii pentru turismul rural.

În urma depunerii candidaturilor şi evaluării acestora, România va transmite către OMT cel mult 8 propuneri de destinaţii turistice, care vor concura cu alte destinaţii din întreaga lume.

Localitatea candidată trebuie să aibă o densitate scăzută a populaţiei şi cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezenţă importantă a activităţilor tradiţionale şi să împărtăşească valorile şi stilul de viaţă al comunităţii.

În procesul de evaluare, se vor puncta următoarele criterii de selecţie: resursele culturale şi naturale, promovarea şi conservarea resurselor culturale, durabilitate economică, socială şi de mediu, dezvoltarea turismului şi integrarea laţului valoric, guvernanţa şi prioritizarea turismului, infrastructură şi conectivitate, sănătate, siguranţă şi securitate, materiale de prezentare (video, imagini).

Destinaţiile din partea României, care vor participa în cadrul competiţiei mondiale, vor avea şansa de a fi desemnate Best Tourism Villages sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate identificate ca mai puţin dezvoltate în urma evaluării.

Destinaţiile recunoscute ca Best Tourism Villages, precum şi cele selectate pentru a participa în cadrul Programului Upgrade, vor deveni membre ale unei reţele care facilitează schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici. Reţeaua include, de asemenea, experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Pentru participarea la concurs, candidaturile vor fi transmise către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pe e-mail, la adresa iulia.dangulea@mturism.ro, până la data de 22 martie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici